GRUPO PLAZA

l'estat de l'animació, taules redones i debats

Gandia prepara el festival 'Cortoons' amb la participació de 75 curtmetratges

23/04/2018 - 

VALÈNCIA. L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel Cap d'Estudis del Campus de Gandia, Víctor Sánchez; el director adjunt d'Audiovisuals de l'Institut Valencià de Cultura, José Luis Moreno; i el director del Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació Cortoons, Alessandro d'Urso, han comparegut aquest dilluns per informar de les últimes novetats de la XIV edició del Festival que se celebrarà a Gandia del 26 al 29 d'abril. 

"Tornarem a gaudir de tot el que ens oferix un Festival que complix la seua XIV edició, la tercera amb seu a Gandia, i que comença ja a consolidar-se, a créixer" ha declat Diana Morant qui afegia que "aquest any ha superat totes les expectatives i s'han rebut 1.335 peticions de 82 països per participar, el rècord del festival. La novetat que anunciem hui és que, després d'una exhaustiva selecció, donat l'alt nivell dels curtmetratges presentats, són 75 els que entren a concurs".

Concretament les obres que competixen ho fan en les següents categories: 11 obres en curtmetratges Espanyols, 14 en curtmetratges d'1 a 4 minuts de durada, 18 en treballs de 4 a 20 minuts de durada, 8 en la categoria curtmetratges valencians i 24 en la de curtmetratges d'Escoles d'animació

La present edició abordarà l'estat de l'animació valenciana, espanyola i universal, i comptarà amb professionals de primer nivell mundial. A més, tal com ja s'havia anunciat, recollirà les millors animacions dels anys 40 (Warner, Tom i Jerry, gat Silvestre, Betty Boop, etc.) a més de comptar amb seminaris i taules rodones que oferix el Campus de Gandia de la UPV. D'altra banda, els participants han coincidit a destacar que aquest any es projectarà en estrena mundial el llargmetratge 'Animal Crackers', de producció valenciana i nord-americana. Una projecció que tindrà lloc el diumenge 29 d'abril a les 18.20 hores.

"Aquest festival, un cop més, es convertix en un canal ideal per a la transmissió de valors i per posar la nostra ciutat al mapa de l'animació valenciana i espanyola. A més, és un punt d'atracció turística, una alternativa més a oferir als nostres visitants. I també és la millor excusa per als que són de fora per passar aquest cap de setmana a la nostra ciutat amb un pla immillorable amb tota l'oferta cinematogràfica del Festival. Una iniciativa que suposa una projecció internacional que convertix Gandia al centre d'atenció de la indústria d'animació i el curtmetratge durant quatre dies” va finalitzar Morant.

En la seua intervenció, Víctor Sánchez en representació del Campus Gandia de la UPV, va agrair a l'actual executiu i l'alcaldessa "la celebració d'un festival tan important com és el Cortoons". "Tenim el plaer de col·laborar un any més amb la iniciativa de la mateixa manera que hem fet amb altres projectes com la Càtedra de Turisme Intel·ligent que vam signar fa pocs dies". Sánchez ha explicat que el Campus de la UPV col·labora amb Cortoons albergant en els seus espais les taules rodones i seminaris impartits per especialistes de l'animació a més dels alumnes que col·laboren com a voluntaris i fins i tot amb el professorat que ha format part del jurat.

Per la seua banda, José Luis Moreno va fer valdre el Pla Estratègic de la Conselleria de Cultura que té com a objectiu d'una banda, la "descentralització d'esdeveniments culturals" i per una altra, l'aposta decidida per l'animació. "Es tracta d'un sector amb un destacat creixement on tenim molt bons professionals i que pot desenvolupar una indústria molt potent. Per a nosaltres és una bona oportunitat col·laborar amb Cortoons i ho seguirem fent en pròximes edicions. Com a director adjunt d'Audiovisuals de l'Institut Valencià de Cultura he pogut participar en el jurat de selecció dels treballs i puc dir que no tenen res a envejar a qualsevol festival que es puga desenvolupar en el món. El nivell és de primera categoria i perfectament tots els treballs podrien ser candidats als Oscars o els Goya. No només és un festival de mostra sinó que és una iniciativa que tenen marcat caràcter familiar".

Finalment, d'Urso ha recordat que en aquesta edició també es poden reservar localitats per a diferents activitats com la projecció Loving Vincent o Animal Crackers, la Màster calss d'Enrique Gato que tindrà lloc després de la projecció de Tadeo Jones o la marató de Lego pel·lícules.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme