GRUPO PLAZA

es celebrarà del 20 al 22 de juny de 2023

Joana Chilet es fa càrrec de Promercat - València Film Market en la seua tercera edició

| 06/03/2023 | 5 min, 46 seg

VALÈNCIA. Cultura de la Generalitat impulsa per tercer any consecutiu Promercat – València Film Market. El departament de la consellera Raquel Tamarit, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, ha convocat les bases per a participar en esta edició i les inscripcions es poden fer fins al 16 d’abril en la web oficial.

Promercat  VLC Film Market se celebrarà a València en tres jornades professionals, del 20 al 22 de juny de 2023, coincidint amb la 38a edició de Cinema Jove i amb la col·laboració d’À Punt. 

El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha assenyalat que “l’experiència de les dos anteriors convocatòries ens ha servit per a que esta tercera edició de Promercat continue ajustant-se d’una manera flexible a la realitat i les necessitats de l’audiovisual valencià pel que fa a la manera de trobar noves i més quantioses vies de finançament de les seues produccions i d’ampliar els horitzons de coproducció”.

Abel Guarinos també ha destacat que “esta nova edició està marcada per una cooperació molt més estreta amb À Punt Mèdia, perquè la televisió pública autonòmica és indispensable a l’hora d’impulsar molts dels projectes de coproducció de pel·lícules i sèries valencianes i en valencià”. I quant a la seua continuïtat en el marc de Cinema Jove, ha remarcat que “el festival necessitava un acostament als professionals valencians i ser més útil per al sector, i així, d’uns pocs anys ençà, s’ha convertit en el millor punt de trobada a València per als professionals de l’audiovisual d’arreu del món que busquen, entre nosaltres, acords de coproducció, distribució o exhibició de les seues produccions”.

Promercat és un mercat audiovisual professional de caràcter presencial, especialitzat en la coproducció i adreçat al sector audiovisual valencià. L’objectiu és generar un mercat en què puguen coincidir productores que busquen o oferixen projectes de coproducció. El propòsit final és la consolidació, dinamització i internacionalització del sector audiovisual valencià pel que fa a la coproducció.

Foto: PROMERCAT

Enguany, Promercat se centrarà en tres àmbits: l’àmbit lingüístic valencià, l’àmbit estatal i l’àmbit de distribució i vendes.

A través d’esta convocatòria pública, Promercat  València Film Market seleccionarà els diferents projectes audiovisuals que hi participaran. S’hi pot inscriure qualsevol productora audiovisual que presente projectes en alguna de les tres categories. Cada productora podrà presentar un únic projecte a cada categoria. Un comité professional farà una avaluació dels projectes i en farà la selecció final.

Tres categories per a les jornades professionals

La categoria de Promercat Valencià està dedicada a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en valencià, en la qual participen productores i professionals de l’àmbit lingüístic valencià, així com les respectives televisions públiques: À Punt, TV3 i IB3. Promercat Valencià està dirigida a projectes de ficció, tant llargmetratges com sèries, minisèries i telefilms en versió original en valencià.

Se seleccionaran un màxim de 12 projectes del mateix àmbit lingüístic, que tindran l’oportunitat de fer una presentació davant d’altres productores interessades a coproduir, així com empreses distribuïdores i televisions. Posteriorment, s’organitzaran reunions B2B entre els participants.

Pel que fa a Promercat Estatal, està dedicada a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en l’àmbit estatal i de la resta d’autonomies. Dirigit a projectes de ficció, tant llargmetratges com sèries, minisèries i telefilms.

Se seleccionaran un màxim de 12 projectes d’àmbit estatal seguint la mateixa dinàmica que en l’anterior categoria.

Quant a Promercat Distribució i Vendes, es fomenta la distribució valenciana, estatal i internacional de les produccions valencianes. Adreçat a llargmetratges de ficció i d’animació, produïts per empreses productores valencianes i finalitzats després de 2022 o en postproducció, que busquen distribució o venda.

Joana Chilet

Els projectes seleccionats, tant els finalitzats com els que estiguen en procés de finalització, tindran l’oportunitat de contactar amb altres empreses distribuïdores. A més, es facilitaran els visionats en línia de les pel·lícules a les distribuïdores interessades.

Joana Chilet, coordinadora de Promercat

Enguany, la coordinadora de Promercat serà la productora i gestora cultural Joana Chilet, que ha exercit com a directora tècnica d'este projecte en les dos primeres edicions.

Llicenciada en Ciències de la Informació, membre de la Junta Directiva de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual i membre de l’Acadèmia de Televisió des de 1998, Joana Chilet compta amb més de 25 anys d’experiència professional en el sector audiovisual i de la gestió cultural. Des de fa sis anys, coordina els esdeveniments Latin American Focus i Territorios en MAFIZ, la zona d’indústria del Festival de Cinema de Màlaga. També coordina el projecte Adapta Market a través de l’associació Nautilus Gestió i Comunicació.

En 2022 va ser la coordinadora de la VII Trobada de Guionistes a València. Ha sigut responsable de producció del VLC Pitch Fòrum en 2019 i 2020. També ha coordinat les dos primeres edicions del ShortPitch, l’esdeveniment de ‘pitching’ de curtmetratges de Skyline Film Festival de Benidorm. En 2019 va ser coordinadora de l’associació de productors AVANT.

Ha sigut responsable de la direcció i producció executiva del documental Regino Mas, l’Art del Foc (2019) per a FX Produccions. També ha sigut directora de producció del documental Chicote, el barman de las estrellas (2018), per a Endora Producciones, i Entre Bastidors (2021) i El Xef a Casa (2018) per a À Punt. Va ser productora executiva del documental Hollywood rueda en España (2018) i altres projectes com ara Maníacos de la Serie B (2016) i Museo del silencio (2014). Ha treballat per a la productora Nadie es Perfecto com a directora de desenvolupament en diferents projectes tant d’entreteniment com de ficció, i va ser productora executiva de Dioses y perros (2014). 

En la seua etapa en Televisió Valenciana (1994-2011), va ser la directora del programa diari Punt de Mira i responsable del departament de Nous Projectes, Disseny de la Programació, Coproduccions i Drets d’Antena. Va exercir com a productora executiva en diferents pel·lícules per a televisió i sèries de ficció: Tocant la mar (2012), Mar de plàstic (2011), El criminal (2010), Tip & Cia. (2009), Violetes (2008) , Les paraules de Vero (2005) i Maniàtics (2007).

En 2022 va publicar la seua primera novel·la Desde la ventana, una historia de intriga ligera, juntament amb Marina Lomar.

next