GRUPO PLAZA

cicle 'trobada d'escriptors'

Joanjo García conversa amb els seus lectors a la Biblioteca Valenciana 

20/02/2019 - 

VALÈNCIA. L’escriptor Joanjo García ha mantingut una conversació amb els seus lectors a la Biblioteca Valenciana dins del cicle de Trobada d’Escriptors.

Als escolars i participants de la trobada ha desvelat que el conte El inmortal, de Jorge Luis Borges, li va obrir la porta de la literatura quan tenia 13 anys i des d'aleshores continua formant part de la seua vida.

Joanjo García ha afirmat que “la literatura ens envolta diàriament, que transcendeix més enllà dels llibres i podem practicar-la en una dedicatòria, en un correu electrònic o en un missatge de whatsapp”.

L’escriptor ha afirmat que no “imagina la vida sense llegir” perquè en la literatura es descobreixen “les històries que es volen viure i els personatges que es volen ser".

Llicenciat en Història per la Universitat de València, ha sigut professor de ciències socials en diferents centres públics d’educació secundària fins que es va adonar que la literatura era la seua passió.

L’any 2012, amb Quan caminàrem la nit, va rebre el XVIII Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià que concedeix la Diputació d’Alacant. En 2015, va guanyar el XXVII Premi de Narrativa Antoni Moreno, guardó recuperat per l’associació cívica El Tempir amb Tota la terra és de vidre.

Amb El temps és mentida, una denúncia de la passivitat social davant de la violència de gènere, en 2015 guanya el XXVII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. A més, entre les seues novel·les, es troba també Arribarà el de matí, i amb La pornografia dels petites coses fa un pas avant en la seua fecunda trajectòria amb una obra original i madura sobre política, sexe i hegemonia cultural. 

Els col·legis que han participat en la trobada són: Enric Valor d’Alaquàs, IES Comarcal de Burjassot, Col·legi Larrodé de Catarroja, IES Dr. Peset Aleixandre de Paterna, IES Malilla de València i IES La Serranía de Villar del Arzobispo.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas