GRUPO PLAZA

del 8 al 17 de novembre

La 26ª Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella reivindica la presència de la dona 

La Mostra rendirà un homenatge a la pallassa valenciana Amparo Mayor, Serpentina

4/10/2019 - 

VALÈNCIA. La 26a Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella, que se celebrarà del 8 al 17 de novembre, estarà dedicada exclusivament a posar sobre els escenaris, places i carrers de la localitat el talent i l’art de les dones pallasses. Elles seran les protagonistes de la vintena d'espectacles i activitats que el festival ha programat amb atractives propostes per a tota la família a través del clown, el circ, el teatre, la música en directe, la dansa o la poesia amb l'humor i el riure com a estendard vital.

Sota aquest prisma de reivindicar la presència de la dona en el món del clown, el festival rendirà un homenatge a la pallassa valenciana Amparo Mayor, Serpentina, per la seua llarga trajectòria i el seu treball indispensable dins de la companyia de teatre PTV-Clowns. Una gran pallassa, assenyala San Fran, director de la Mostra, “que ha dedicat mitja vida i part de l'altra mitjana a aquest ofici que pretén alegrar el cos i l'ànima de l'ésser humà”. Amparo Mayor té el cognom que l'explica, prossegueix, “perquè ella és gran, autèntica, solidària, important, paraules majors. Amparo és art i part fonamental i imprescindible del passat, present i futur de la nostra història pallassa contemporània”.

Guiada pel lema “el riure és la distància més curta entre tu i nosaltres”, Amparo Mayor ha dedicat mitja vida a crear i representar espectacles per al públic familiar i escolar amb la seua companyia, tots ells basats en obres originals de E. Zamanillo, Piojo. Més d'una vintena de muntatges destinats a activar les emocions i les neurones dels més xicotets amb més de 6.000 representacions davant més de dos milions d'espectadors, dins i fora d'Espanya.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas