GRUPO PLAZA

noves obres per al 2019

La cara secreta de la política valenciana o l'electrodance, entre les novetats del Magnànim

24/09/2018 - 

VALÈNCIA. La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, ja ha fet públiques les novetats que tenen preparades per a finals d’any i principis del 2019. Entre altres, reeditarà la versió de 1982 de La cara secreta de la política valenciana, de Jesús Sanz, un text que ofereix una visió cronològica, però també de les causes i conseqüències d’uns fets bàsics del període que abasta des de la Transició valenciana fins a l’època de la redacció de l’Estatut de Benicàssim.

Per altra banda, Populisme. Una breu introducció, és el llibre de Cas Mudde i Cristóbal Rovira Kaltwasser que prepara la col·lecció 'Debats' i que detalla la definició del concepte populisme, explica quins són els líders actuals així com la seua relació amb la democràcia. L'obra utilitza una comparació de tendències polítiques en diferents països i reflexiona sobre les possibles conseqüències a llarg termini d’aquesta pràctica política.

També l’obra Electrodance, d’Antonio Cambra González, sobre estils culturals juvenils i la comunicació digital en la societat xarxa, aporta una visió ampla per al coneixement de la societat en el seu conjunt.

Premis, assajos, i biografies

El Magnànim també té prevista la publicació del Premi València d’Assaig 2018 en la col·lecció Estudis Universitaris: Vers la nova salut. Sinergies per a una sanitat millor al segle de la crisiun assaig d’Antoni Corominas Díaz sobre els reptes del sistema sanitari que explora nous enfocaments de gestió i finançament per al nostre sistema de salut.

També es podrà trobar prompte a les llibreries Historietes valencianes del segle XIX: els pioners del tebeo de Jordi Giner Monfort, dins de la col·lecció 'Fonaments', un treball pioner que recull una selecció de les primeres historietes i il·lustracions aparegudes a la premsa valenciana. La biografia de Constantí Llombart, de Josep Enric Estrela, o el llibre col·lectiu d’homenatge Tots els  colors de Josep-Vicent Marqués, també estan entre les principals novetats del Magnànim.

Per últim, Enyego d’Àvalos i l’autoria del Curial, d’Abel Soler, és un resum de la tesi d’aquest autor medievalista al voltant de l’autoria del Curial, una novel·la de cavalleries i amors clàssica de les lletres catalanes i europees. Per a Soler, l’autor no pot seguir considerant-se anònim, ja que segons explica, totes les proves porten a afirmar que Enyego d’Àvalos, camarlenc d’Alfons el Magnànim, va ser l’escriptor de l’obra.

Nova col·lecció de periodisme

Respecte de l’any 2019, la Institució Alfons el Magnànim té previst traure una nova col·lecció que tracta temes socials des d’un punt de vista periodístic. El títol que l’obri serà La Brigada Político-Social, obra guanyadora de les beques de periodisme i d’investigació Josep Torrent, atorgades pel Magnànim i la Unió de Periodistes. Li seguirà El Sàhara, la terra promesa, de Vicent Garcia Devís.

També es preveu la publicació de la Poesia Completa, de Jaume Pérez Montaner o l’obra de Tono Vizcaíno A la recerca dels orígens, el passat ibèric en l’imaginari col·lectiu valencià, una revisió de l’ús historiogràfic des del passat. El cercle màgic, assaig i estudis, des de l’antropologia social, de Joan Francesc Mira, és un recull d’articles publicats en diferents mitjans que estarà disponible en els pròxims mesos. Per últim, el Magnànim també oferirà molt prompte al seu catàleg l’exhaustiva investigació de Manual Aznar sobre el Segundo Congreso Internacional de Escritores por la Defensa de la Cultura (Valencia-Madrid-Barcelona-París, 1937).

Amb motiu del setanta aniversari de la Institució Alfons el Magnànim, es publicaran dos llibres: La Institució Alfons el Magnànim: setanta anys de cultura valenciana, coordinat per Gustau Muñoz, i Poder y representación en la figura de Alfonso el Magnánimo (1416-1458), de Gema Capilla Aledón.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas