GRUPO PLAZA

el 7 de septembre

La Cobla dels Sons Essencials s'endinsa en la tradició per oferir un concert a l'Etnomusic Estiu

6/09/2018 - 

VALÈNCIA. L’Etnomusic Estiu afronta aquest setembre la recta final del seu festival amb les últimes tres actuacions, després d'haver donat començament el passat mes de juliol . Així, la Cobla dels Sons Essencials seran els pròxims en pujar-ne a l’escenari del pati del Centre Cultural La Beneficència, el divendres 7 de setembre, a partir de les 22.00 hores. Les pròximes setmanes serà el torn de Perico Sambeat Quartet (14 de setembre) i de la International Citrus Band (21 de setembre), que tancarà l’edició 2018 del cicle musical.

La Cobla dels Sons Essencials és una formació encapçalada per Marcel Casellas i creada al 2011 amb l’objectiu d’oferir una tímbrica i sonoritat diferents, fent servir els instruments de vent de la cobla –flabiol, tible, tenora, trompeta, fiscorn— i els de la banda –saxo, clarinet, trombó— que sonen sobre una base de guitarra catalana, contrabaix, bateria i percussió mediterrània, a més de la veu solista i els cors. 

Amb deu músics i tots els instruments, la Cobla dels Sons Essencials juga amb els codis de la tradició oral, la mediterraneïtat i alguns aspectes del jazz, a més d’altes gèneres més arrelats al territori com el contrapàs, la sardana, la jota, el ball pla i el rebatut. Així es conforma el punt de partida per als sons essencials i d’un repertori que arranca de la tradició per a arribar a la innovació més actual, on la improvisació sobre el material ètnic pren un paper primordial.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme