GRUPO PLAZA

 seleccionades pel Festival de Cannes

La Filmoteca projecta 'A Ciambra' i 'Corazón puro', dos films sobre la cruesa de la societat italiana

12/06/2018 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca estrena a València A Ciambra (2017), de Jonas Carpignano, i Corazón puro (2017), de Roberto de Paolis, dues de les pel·lícules italianes més lloades de l'any passat. L'exhibició es du a terme en col·laboració amb el D'A Film Festival de Barcelona, un dels festivals especialitzats en cinema d'autor amb més prestigi internacional.

Les dues pel·lícules van ser seleccionades pel Festival de Cannes pel seu "dur retrat" de la societat italiana. A més, les dues s'inscriuen en una tendència emergent del cinema italià actual que podria definir-se com a "nou neorealisme".

A Ciambra és un viatge per la comunitat gitana a través d'un adolescent que ha viscut sempre a l'ombra del seu conflictiu germà major i dels seus delictes. La pel·lícula es presenta a la Filmoteca el dimecres 13 de juny, a les 18:00 hores, i podrà tornar a veure's el dijous 14 de juny, a les 20:15 hores.

Corazón puro és també una història de joventut, pobresa i marginació: una adolescent catòlica i un jove amb un passat tèrbol i difícil viuen un apassionat romanç en un camp de refugiats a Roma. La pel·lícula podrà veure's el dimecres 20 de juny, a les 20:15 hores, i el dijous 21, a les 18:00 hores.

'La lletra en la imatge' 

La Filmoteca i la Biblioteca Pública de València prossegueixen el dimecres 13 de juny, a les 20:15 hores, el cicle de caràcter trimestral 'La lletra en la imatge' amb la projecció d'El hombre que mató a Liberty Valance (1962), de John Ford, basada en l'obra homònima de Dorothy M. Johnson. La pel·lícula, que serà presentada per José Antonio Hurtado, cap de programació de la Filmoteca, podrà tornar a veure's el dijous 14 de juny a les 20:00 hores.

El dilluns 25 de juny, José Antonio Hurtado farà a la Biblioteca Pública de València, a partir de les 18:00 hores, una anàlisi de les relacions entre la novel·la de Dorothy M. Johnson i l'adaptació de Ford.

El cicle 'La lletra en la imatge' aborda els vincles existents entre literatura i cinema amb un repàs per algunes de les millors obres literàries adaptades al cinema. Per a aquest segon trimestre de 2017 s'ha escollit El hombre que mató a Liberty Valance, una de les obres mestres del cinema i un dels grans 'westerns' de John Ford.

Protagonitzada per James Stewart i John Wayne, la pel·lícula s'inicia amb un ancià senador del Congrés dels Estats Units que explica a un periodista per què ha acudit al funeral d'un vell amic. La història comença molts anys abans, quan era un jove advocat de l'est que es dirigia a un petit poble de l'oest per a exercir-hi l'advocacia i imposar-hi la llei.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme