GRUPO PLAZA

La lletra en la imatge

La Filmoteca projecta la adaptació cinematogràfica d''El amigo americano'

11/12/2018 - 

VALÈNCIA. L'Institut Valencià de Cultura i la Biblioteca Pública de València presenten a La Filmoteca, el dimecres, 12 de desembre, a les 20.00 hores, El amigo americano (1977), de Wim Wenders, dins del cicle trimestral La lletra en la imatge, que programa l'adaptació cinematogràfica d'una obra literària rellevant. La pel·lícula serà presentada al públic pel cap de programació de La Filmoteca, José Antonio Hurtado.

El amigo americano és l'adaptació al cinema de la novel·la homònima de l'escriptora nord-americana Patricia Highsmith, que està protagonitzada per Bruno Ganz i Dennis Hopper, amb breus aparicions dels directors de culte Nicholas Ray i Samuel Fuller.

El cineasta alemany Wim Wenders, atret per la literatura de Patricia Highsmith, tenia interés a portar a la pantalla una de les seues novel·les. Després de diversos intents, va aconseguir els drets de Ripley's Game, pertanyent a la sèrie policíaca protagonitzada pel fascinant personatge psicòpata de Tom Ripley.

Encara que és una adaptació lliure del text literari, el film és fidel a alguns dels preceptes de l'escriptora a l'hora d'abordar el gènere, mentre que se centra més en la descripció del comportament dels personatges que en l'acció criminal mateixa, de manera que es converteix en una revisitació de certes regles del cinema negre des d'una perspectiva existencialista.

El amigo americano es podrà tornar a veure el diumenge 16 de desembre a les 18.00 hores. El dilluns, 17 de desembre, José Antonio Hurtado farà a la Biblioteca Pública de València, a partir de les 18.00 hores, una anàlisi de les relacions entre la novel·la policíaca de Highsmith i l'adaptació de Wim Wenders.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme