GRUPO PLAZA

del 8 d'octubre al 8 de desembre

La fotografia de Gabriel Cualladó es presenta a La Nau pel 30 aniversari de l’IVAM

L’exposició, que aplega prop de dues-centes instantànies, és una de les més àmplies i completes mostres de l’artista valencià

2/10/2019 - 

VALÈNCIA. Al Centre Cultural la Nau, de la Universitat de València, s’inaugurarà hui dia 2 d’octubre, a les 20 hores, l’exposició Gent i llocs de Gabriel Cualladó en la col·lecció de l’IVAM. Amb aquesta mostra que es podrà veure a la Sala Acadèmia fins al proper 8 de desembre, es commemora el trenté aniversari de la creació de l’IVAM i el 20 aniversari de la restauració de l’edifici històric de la Universitat i la seua transformació en l’actual Centre Cultural La Nau. 

L’exposició ha estat presentada aquest matí a La Nau en una roda de premsa en què han intervingut el vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño, el director de l’IVAM, José Miguel Cortés, i el comissari de l’exposició, Álvaro de lo Ángeles. 
Tant el vicerector de Cultura com el director de l’IVAM han manifestat la seua satisfacció per aquesta gran mostra organitzada conjuntament per les dues institucions. A més José Miguel Cortés ha subratllat tres aspectes: “la qualitat” de les obres exposades, “la col·laboració amb una institució, la Universitat de València, que està desenvolupant un treball fonamental en la cultura” i el volum de les col·leccions de l’IVAM, ja que en aquesta exposició es mostra prop de la meitat de les 474 que el museu conserva de Cualladó.

Gabriel Cualladó (Massanassa, 1925 - Madrid, 2003) va ser un fotògraf decisiu que va documentar el seu temps de manera reposada i amb ell s’entén l’evolució d’Espanya entre mitjan dels anys cinquanta i el final del segle XX. 
La seua producció fotogràfica va dels retrats de proximitat de familiars, coneguts i veïns (no hi ha fotografies d’estudi amb fons blanc), els llocs per on va passar en la seua vida i els personatges d’alguns d’aquests llocs, com els transeünts de París o els venedors del Rastro de Madrid, en contrast amb les escenes rurals d’Astúries i els habitants de l’Albufera o Massanassa. 

El comissari de l’exposició ha dit: “La gent i els llocs apareixen com grans elements es en una mostra en la qual intentem anteposar l’aspecte temàtic, per això no hem seguit una línia cronològica. Vam mostrar l’obra de Cualladó, el contingut poètic i polisèmic de les seues imatges, l’estructura formal que les componen i les mirades directes d’un fotògraf que es definia a si mateix com un afeccionat.” 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email