GRUPO PLAZA

amb la col·laboració del pianista Denis Kozhukhin

La jove directora Anna Rakitina debuta al Palau de la Música amb obres de Beethoven i Rakhmàninov

2/05/2024 - 

VALÈNCIA. La jove directora Anna Rakitina és una de les batutes més sol·licitades de la seua generació després dels seus debuts amb les simfòniques de Chicago, Boston i San Francisco, així com amb les filharmòniques de Nova York i Los Ángeles, entre altres. Debuta demà divendres al Palau de la Música i amb l’Orquestra de València, a les 19.30 hores, amb un programa del gran repertori format pel Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Ludwig van Beethoven, que serà interpretat per Denis Kozhuhin i per les Danses simfòniques de Serguei Rakhmàninov.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacat d’este concert que “té molts al·licients, ja que debuta amb nosaltres la jove directora Anna Rakitina, que té una projecció espectacular i que està fent un gran treball en els assajos amb l’Orquestra”. Com també, “el poder gaudir de dos obres mestres del gran repertori, el genial concert núm. 1 de Beethoven que va començar a trencar els motles del classicisme, i les “Danses simfòniques” de Rakhmàninov amb la qual també volem celebrar el Dia Internacional de la Dansa”.

D’esta manera, el programa començarà amb el Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Beethoven, que és el primer a ser publicat, però, en realitat, el segon a ser compost. Els tres moviments que conformen esta obra estan plens d'una energia rítmica i poderosa, un color brillant i un poderós domini de l'orquestra”. Les Danses simfòniques op. 45 de Rakhmàninov, tan coloristes i rítmiques, van ser estrenades a Filadèlfia el 1941 i presenta una tímida evolució a nivell harmònic i de timbres, acompanyada de ritmes incisius i un ús orquestral mai vist en obres anteriors del compositor rus.

Anna Rakitina va ser directora assistent de la Boston Symphony, i amb això la segona dona en la història de l’orquestra a ocupar este lloc. En la present temporada, debuta amb la Utah Symphony, BBC Philharmonic, Staatsorchester Hannover, Orquestra de l’Òpera Nacional de Noruega, Orquestra de Cambra Danesa, etc. Ha col·laborat amb solistes com Jean-Yves Thibaudet, Alexandre Kantorow, Joshua Bell, Renaud Capuçon, Christian Tetzlaff i Allisa Weilerstein, a més d’alguns compositors contemporanis. Anteriorment, va treballar amb Gustavo Dudamel en Los Angeles Philharmonic (Temporada 2019/20).

Des que va guanyar el Concurs Reina Elisabet de Brussel·les el 2010, Denis Kozhukhin ha actuat amb la London Symphony, la Royal Concertgebouw Orchestra, la Rotterdam Philharmonic i la Staatskapelle Berlin, i és un intèrpret habitual en els festivals de Verbier, Grafenegg i Lanaudiere. Les últimes dues temporades ha actuat amb la San Francisco Symphony, Orchestre Symphonique de Montréal, HR-Sinfonieorchester de Frankfurt, BBC Symphony, Belgian National Orchestra, DR SymfoniOrkestret, Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm i WDR Sinfonieorchester, col·laborant amb directors com Rafael Payare, Alain Altintoglu, Cristian Măcelaru, Hannu Lintu, Dalia Stasevska i Santtu-Matias Rouvali.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas