GRUPO PLAZA

dijous 7 i divendres 8

La Nau, seu del I Congrés Internacional d’Humanitats Digitals i Pedagogies Culturals

El congrés està organitzat per CREARI Grupo de Investigación en Pedagogías Culturales (GIUV2013-103)

6/11/2019 - 

VALÈNCIA. Del 7 al 8 de novembre, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València serà la seu del I Congrés Internacional Humanitats Digitals i Pedagogies Culturals, que serà inaugurat per la rectora Maria Vicenta Mestre. Per primera vegada, s’uneixen els conceptes de “pedagogia”, “humanitats” i “digitalització”, els quals determinen nous àmbits d’actuació, tant a nivell acadèmic com des d’altres perspectives tecnològiques, polítiques, econòmiques, culturals, educatives i socials.

El digital està transformant la societat i, amb ella, a nosaltres mateixos com a individus socials. Aquest desenvolupament tecnològic no solament té la capacitat de permetre “fer coses”, sinó d’“aprendre a pensar amb aquesta manera de fer”. Fem moltes coses digitalment, però també desenvolupem formes digitalitzades de pensar. Aquest congrés intentarà descobrir què passa quan les humanitats i la pedagogia adquireixen un estatus digital.

El I Congrés Internacional Humanitats Digitals i Pedagogies Culturals és un espai de debat interdisciplinari entre les humanitats digitals i la pedagogia cultural per a identificar punts de trobada, dilemes i reptes comuns, on s’avalua l’impacte i el futur de les humanitats digitals en la investigació i s’analitzen les tendències en el camp cultural. D’aquesta manera, es desentranyarà la dimensió educativa de les humanitats digitals, plantejant el que suposa per a la pedagogia la desmaterialització del patrimoni cultural i quins aspectes educatius emergents hi ha en aquest.

Prestigiosos ponents especialistes, provinents de cinc països diferents,
participen en el congrés, a més de representants de diverses universitats espanyoles en les quals es fomenta aquest tipus d’investigacions: Álvaro Baraibar Echeverría (UPN, director general de Pau, Convivència i Drets Humans del govern de Navarra), Juana María Sancho Gil (UB), Everson Melquíades (UFEP, Brasil), Esteban Romero Fredes (UGR), María José Gómez Aguilella (VIU), Alba Ambrós (UB), Chiara Panciroli (UBO, Itàlia), Juanfran Jiménez Alcázar (UMU), Amparo Alonso (UV), Delma Rodríguez (MURE, Uruguai), Fernando Hernández (UB), María Vidagañ (Unizar), Cristóbal Suárez (UV), Ana María González Ramos (UOC), Antonio Rodríguez de les Heras (UC3), Rosabel Roig (UA), Fernando Miranda (Udelar Uruguai), Joao Paulo Queiroz (ULisboa, Portugal), Nuria Rodríguez Ortega (ODT.).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email