GRUPO PLAZA

augmenta un 85%

La participació es multiplica en els premis literaris Ciutat d'Alzira 

14/10/2016 - 

VALÈNCIA (EP/VP). Els premis literaris Ciutat d'Alzira 2016 ha augmentat un 85% la participació respecte a 2015. Així, mentre l'any passat el nombre d'originals rebuts va ser de 113, en esta ocasió s'han presentat 209, informen Edicions Bromera i l'Ajuntament d'Alzira.

Esta xifra "confirma l'expectació que desperta la convocatòria del certamen i es convertix en la segona més alta pel que fa a originals presentats, només superada pel rècord històric establit en 2012 amb 219 obres", asseguren els impulsors de la convocatòria.

A més, en esta edició és també major la dotació econòmica total, 71.500 euros, ja que s'ha incorporat el premi Enric Solbes de Álbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna a les set categories anteriors. "Estes dades demostren el prestigi aconseguit pels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, que promouen des de fa 28 anys la literatura en la nostra llengua".

En totes les categories s'ha experimentat un augment pel que fa a la quantitat d'obres presentades, però especialment significatius han estat els 21 originals presentats al XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General (dotat amb 12.000 euros), que tripliquen els presentats l'any passat.

El XI Premi de Teatre Palanca i Roca -patrocinat amb 6.000 euros per primera vegada per la Fundació Aigües de València- duplica la participació amb 30 originals, i el XI Premi de Poesia Ibn Jafadja (dotat amb 5.000 euros per la UNED) ha passat de 26 a 48 tasques.

A la resta de categories, la participació ha estat de 27 obres al XXVIII Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira (dotat amb 16.000 €), de 16 al XVIII Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta (8.000€), de 22 al XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil (16.000) i de 25 al XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre (2.500). 

Premis Literaris Ciutat d'Alzira (Foto: EVA MÁÑEZ)

Finalment, han estat 20 els originals presentats al I Premi Enric Solbes de Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna -dotat amb 6.000 euros-, una xifra "molt satisfactòria" per a la primera edició.

El dia 11 de novembre es lliuraran els Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2016, durant el transcurs del tradicional sopar literari que tindrà lloc a la sala Rex Natura. El veredicte del Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca es farà públic el 28 d'octubre, mentre que el 4 de novembre es donarà a conèixer el guanyador del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i del Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

Pel que fa a la XXII edició del Cicle de Conferències, s'inaugurarà el dimarts 18 d'octubre amb la intervenció de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra. Amb el títol 'Dones del segle XXI: creadores de futur', la primera sessió abordarà la situació de les dones en el món de la política, amb representants de diferents formacions polítiques.

En les jornades següents es reflexionarà sobre el paper de la dona a l'àmbit de l'escriptura i l'edició amb figures consolidades com Rosa Serrano i també emergents com la il·lustradora Rocio Bonilla, i participaran veus feministes molt prestigioses com l'escriptora Rosa Regàs. A més, l'economia i la ciència estaran també presents de la mà de Vicent Cucarella, que parlarà d'economia i sostenibilitat, i del guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica 2015, Pedro Gómez-Romero.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme