GRUPO PLAZA

50 aniversari de la seua mort

La Plaça de la Reina acull una exposició sobre Nino Bravo

2/04/2023 - 

VALÈNCIA. La Plaça de la Reina acull una exposició pública sobre Nino Bravo denominada Una mirada artística. La mostra forma part dels actes que l'Ajuntament de València està realitzant per a commemorar els 50 anys de la mort de l'artista valencià i en ella es fa un recorregut visual i sonor per l'obra i trajectòria professional de Nino Bravo, especialment de la part que es va desenvolupar a València, una terra que tal com afirma el seu cronista visual, José Torres “tant admirava i volia”.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha afirmat que “esta exposició se suma a les diferents accions que hem impulsat des de la regidoria per posar en valor la figura del cantant, com ha sigut el concert homenatge que realitzem al costat de la Banda Simfònica Municipal que organitzem en el Teatre Principal i que repetirem al Palau de les Arts el pròxim 27 d'abril”. L'exposició de fotografies i àudios del cantant “compta amb una molt bona ubicació, en la plaça de la Reina, i podrà ser visitada per la ciutadania fins al pròxim 18 d'abril”, ha recordat Tello.

L'exposició es compon de 8 expositors amb tres imatges cadascuna, en la qual Carlos D. Chardí Puchades, comissari de la mostra, ha intentat descriure les etapes artístiques de Nino Bravo en la seua terra, València. Cada lona té un codi QR en valencià i castellà, on sota la veu del locutor Vicente Quintana, podrem conéixer millor la història que està oculta en cadascuna de les imatges que estem veient. Els retrats han sigut comptes amb especial interés. “En cadascun els retrats, que tenen més de 50 anys”, comenta el comissari de la proposta “s'ha realitzat una neteja digital, perquè lluïsquen com mereix Nino Bravo al costat de la Catedral de València, en la Plaça de la Reina, lloc proposat a l'ajuntament i que acollirà  l’exposició”.

Les fotografies van ser realitzades per José Torres, fotògraf i amic del cantant, qui des de 1968 a 1973 va retratar els inicis de Luis Manuel Ferri com a artista, el seu primer festival, el seu debut com Nino Bravo, el seu club de fans, els seus concerts i gal·les, imatges promocionals per a la seua discogràfica, moments únics i inèdits que van ser possibles gràcies a la gran amistat que els unia. Gràcies a la seua obra podem vore moments tan espacials com la presentació de Nino Bravo en el Teatre Principal, participar en el seu primer festival nacional o conéixer els secrets del seu club de fans.

L'exhibició també ha comptat amb la participació i el treball de Darío Ledesma, biògraf oficial de Nino Bravo, que ha ajudat a certificar tot el que en ella es relata. Les locucions i els textos, afirma Ledesma “ens faran viatjar per tota la seua trajectòria artística i els moments artístics viscuts pel cantant en la seua terra. És l'exposició que portem 20 anys esperant”.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas