GRUPO PLAZA

WIKIMARATÓN PARA CELEBRAR EL CUMPLEAÑOS

La Wikipedia es fa major d’edat amb un acte en Torrent

11/01/2019 - 

VALÈNCIA. Tot va començar fa 18 anys. Larry Singer i Jimmy Wales van imaginar una enciclopèdia online que poguera ser editada per tot el món. El 15 de gener de 2001 eixe somni es va fer una realitat: naixia la Wikipedia, l’edició en anglés de la popular enciclopèdia online.

Des d’aleshores, el 15 de gener és conegut com el Wikipedia day, i arreu del món se celebra una efermèride que també coincideix amb el naixement del web de les llicències Creative Commons, l’alternativa lliure al copyright que s’utilitza als projectes Wikimedia.

Coincidint amb l’aniversari, Amical Wikimedia organitzarà un taller d’edició de Wikipedia en Torrent. Serà una Viquimarató destinada a ampliar contingut de la comarca en l’enciclopèdia online, organitzat en col·laboració amb la Fundació Horta Sud.

Allà, qualsevol amant de la història local o curiós sobre el funcionament dels projectes col·laboratius online podrà aprendre de la mà d’editors veterans de la Wikipedia.

L’acte tindrà lloc al Museu Comarcal de l’Horta Sud, situat al carrer Mare de Déu de l’Olivar de la capital de l’Horta Sud. Entre les 9 i les 14 hores del dissabte 19 de gener. 

Paral·lelament, també s’organitzaran tallers en biblioteques aprofitant la campanya #1Lib1Ref. El primer d’ells serà a Benifaió, a la Ribera Alta. La celebració és doble, ja que el passat 8 de gener, la Viquipèdia, l’edició de Wikipedia en valencià, va arribar als 600.000 articles.

La Viquimarató Horta Sud està dirigida a associacions i públic general, i és gratuït prèvia inscripció.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme