Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

el 21 y 22 d'octubre

La Zaranda celebra en el TEM el seu 40 aniversari amb 'Ahora todo es noche'

16/10/2017 - 

VALÈNCIA. La companyia teatral La Zaranda visita el Teatre El Musical amb l'obra amb la qual estan celebrant el seu 40 aniversari Ahora todo es noche (Liquidación de existencias). En ella s'explica la història de tres captaires que busquen recer per a passar la nit. Tres desnonats la situació dels quals es converteix en una metàfora del moment vital de la pròpia companyia.

L'obra, com reconeix el seu autor, Eusebio Calonge, és una “reflexió interna sobre el que ha passat amb quatre persones que han passejat pel món intentant crear un teatre i un llenguatge propi”. Per aquest motiu té una lectura autobiogràfica que repassa les quatre dècades d'existència de la Zaranda.

El subtítol Liquidación de existencias reflecteix el que suposa l'obra com a final d'una etapa per a la pròpia companyia que explora noves formes de fer teatre en el futur. Com explica Calonge, “quan una companyia es manté molt temps en un llenguatge propi hi ha una renúncia molt meditada l'estètica que t'ha fet recognoscible. Aquesta renúncia és vital perquè necessites crear alguna cosa nova”. És a més, com el mateix grup reconeix, l'última ocasió que es podrà veure als tres actors que formen part de la columna vertebral de la Zaranda, Gaspar Campuzano, Enrique Bustos i Paco de la Zaranda, junts en un escenari amb un projecte de la companyia.

La seua trajectòria té com a constants teatrals: "el compromís existencial" i el partir de les seues arrels tradicionals per a "revelar una simbologia universal"; com a recursos dramàtics: "la cerca d'una poètica transcendent sense perdre la quotidianitat, l'ús simbòlic dels objectes, l'expressivitat visual, l'encarnació de textos en situacions purament teatrals i la plasmació de personatges vius"; i com a mètode de treball, "un rigorós procés de creació en comunitat".

Ahora todo es noche (Liquidación de existencias) de la Zaranda es representarà en el Teatre El Musical en dos úniques funcions el dissabte 21 d'octubre a les 20:30 hores i el diumenge 22 a les 19 hores. 


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email