GRUPO PLAZA

abans de l'estat d'alarma

Lagartija Nick i Pont Flotant, els espectacles més vistos en els teatres municipals de València

El concert Los cielos cabizbajos i l´obra Acampada van ser, respectivament, les propostes preferides dels espectadors de La Mutant i el TEM entre febrer de 2019 i febrer de 2020

24/04/2020 - 

VALÈNCIA. El poema simfònic de Lagartija Nick Los cielos cabizbajos i l´última creació de la companyia Pont Flotant, Acampada, van ser els dos espectacles més vistos a La Mutant i el TEM en l´any previ a la declaració de l´estat d'alarma, entre febrer de 2019 i febrer de 2020.

Es dóna la circumstància que Los cielos cabizbajos va ser una de les últimes actuacions que es van poder veure a La Mutant abans del tancament temporal dels teatres, concretament el passat 28 de febrer. Aquesta ambiciosa obra-denúncia, basada en el llegat artístic de Jesús Arias, reunia de nou a la llegendària banda i retia un homenatge a les poblacions civils devastades per l´odi i l´afany megalòman de les guerres. Amb quasi un 91% del seu aforament complet, es tractava una de les apostes inicials de l´espai de Joan Verdeguer dins de la seua nova programació. A més, va comptar amb l´actuació del Cor de l´Agrupació Musical Santa Cecília del Grau, dins de la línia de col·laboracions culturals amb les entitats de la zona que s´havia encetat com a eina de dinamització cultural.

Després de Los cielos cabizbajos, els següents esdeveniments més seguits pel públic de La Mutant van ser l´espectacle de flamenc de José Manuel Álvarez Bailes colaterales, representat al novembre de 2019 amb una afluència propera al 86%, i la gravació en directe del primer disc de la Jove Big Band de Sedajazz els dies 25 i 26 de gener, que va aconseguir omplir una mitjana de 82,4% de la capacitat de la sala. L'actuació del ballaor es va acompanyar amb la realització de dues classes magistrals, dins de la línia pedagógica del centre.

Per la seua banda, el Teatre El Musical va registrar les funcions de més audiència els passats 27 i 28 d´octubre amb Acampada, l´última proposta dels valencians Pont Flotant, en què aquesta modalitat concreta de viatge es convertia en una metàfora del contacte entre les persones. Una obra que tingué la seua estrena absoluta a l´espai del Cabanyal-Canyamelar, i que va aconseguir reunir una mitjana de 636 espectadors per cada representació, aproximadament un 79% de l´aforament.

Les altres dos peces més vistes al TEM al llarg d´aquestos mesos van ser Pasionaria, l´aplaudida creació del coreògraf valencià Marcos Morau -director de la prestigiosa companyia de dansa La Veronal-, representada al març de 2019 amb quasi un 74% d´ocupació, i El desguace de las musas, un atípic cabaret de La Zaranda amb Gabino Diego que va aconseguir un 60,3% de mitjana d´espectadors durant els seus dos dies en cartell, el 9 i el 10 de febrer de l´any passat.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas