GRUPO PLAZA

L’edició més inèdita del MIM a Sueca

La 31a edició del festival de teatre gestual redissenya els espais i les representacions per ajustar-se als protocols de seguretat

25/06/2020 - 

VALÈNCIA. Malgrat la incertesa causada per la crisi sanitària de la Covid-19, la Mostra Internacional de Mim a Sueca sí que es podrà celebrar. La ciutat acollirà del dia 16 al 20 de setembre la 31a edició del festival internacional de teatre gestual. L'organització del MIM, amb el suport de l'Ajuntament de Sueca, ha confeccionat un programa adaptat a la “nova normalitat” per tal que els espectacles previstos per a enguany puguen oferir-se als milers d'espectadors que acudeixen cada any a la capital de la Ribera Baixa.

"Hem preparat un MIM especialment especial, on hem hagut de barrejar la fórmula clàssica, a la qual la gent està acostumada, amb els protocols de seguretat i distància social que marquen les circumstàncies", indica Joan Santacreu, director del festival. La 31a Mostra Internacional de Mim a Sueca "no defugirà de les seues principals senyes d'identitat i comptarà amb estrenes absolutes i les actuacions d'algunes de les companyies més punteres de l'àmbit nacional i internacional", han assenyalat des de l'organització.

Això sí, segons explica Santacreu, en algunes de les actuacions inicialment proposades "s'hauran d'adaptar els espais i les condicions especials perquè continue il·lusionant als espectadors com sempre ho hem fet". "És, sense cap dubte, el MIM més complicat amb el qual ens hem trobat. Però tots estos condicionants no han fet més que aportar-nos més ganes de les que sempre tenim. Estem més il·lusionats que mai perquè creiem que el d'enguany serà un festival que recordarem en positiu per sempre", apunta el director del MIM.

Un dels principals objectius del festival és aplegar al màxim nombres d'espectadors i, en aquest sentit, el MIM ha aconseguit superar la xifra dels 22.000 espectadors en cadascuna de les darreres edicions, convertint-se en un dels festivals del gest més importants d'Espanya, i augmentant el seu prestigi a Europa. En aquesta edició, les circumstàncies han obligat a cancel·lar i ajornar per aposteriors edicions el 40% de les companyies previstes inicialment. Per aquest motiu, el festival de teatre gestual ha duplicat el nombre de representacions dels espectacles programats de la resta de companyies “perquè els espectadors continuen tenint l'oportunitat de gaudir de les propostes més innovadores, avantguardistes, originals i contemporànies”.

Des de l'organització asseguren que han comptat amb el suport de l'Ajuntament de Sueca, qui els ha cedit els espais municipals necessaris i els ha gestionat permisos i infraestructures. "El MIM no podia aturar-se. Les circumstàncies actuals variaran un poc el rumb perquè ens haurem d'acoblar a la normativa existent però aquest festival tan arrelat i important havia de continuar", ha indicat Joan Carles Vázquez, regidor de Cultura. "Cal remarcar que el MIM és un actiu econòmic molt important de Sueca, és motor i impuls de l'activitat econòmica, de contractació i creixement laboral i empresarial, una empenta molt necessària ara mateix per a començar arecuperar-nos de la crisi que patim", ha apuntat Vázquez.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email