GRUPO PLAZA

"PER A GARANTIR L'ACCÉS"

L'entrada al Centre del Carme torna a ser gratuïta

A més a més, el Consorci de Museus posarà a la venda els seus catàlegs a preus reduïts


15/12/2016 - 

VALÈNCIA. L'entrada al Centre del Carme serà gratuita a partir de demà per a garantir l'accés a la cultura de totes les persones. Així ho va aprovar el Ple del Consell General del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, reunit dilluns passat, que hi ha deixat sense efecte l'ordenança de 2014 que establia una taxa d'accés al centre cultural.

Eliminar el pagament d'entrada al Centre del Carme va ser una de les primeres iniciatives proposades pel nou director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, que es va incorporar el càrrec el passat mes d'abril. 

Segons Pérez Pont “en arribar a la institució vaig anunciar la meua intenció que l'accés al Centre del Carme tornara a ser gratuït,  conforme es proposava en el meu projecte de gestió. Després de dur a terme el procés de treball necessari i complir amb les degudes formalitats, el Ple del Consell General del Consorci de Museus ha aprovat per unanimitat aplicar esta mesura, que ens permet eliminar barreres d'accés a la cultura i obrir de bat a bat les portes d'este conjunt patrimonial valencià, com a motor de la cultura contemporània”.

“El nou model de gestió per al Consorci de Museus i per al Centre del Carme es basa en la igualtat, en totes les seues accepcions, igualtat de gènere, igualtat lingüística i d'oportunitats, tant en la selecció de les programacions com, per descomptat, en l'accés de la ciutadania a estes” ha explicat el responsable del Consorci.

“L'art i la cultura tenen un paper fonamental en el desenrotllament intel·lectual de les persones i en la configuració del seu pensament crític.
Per això, des de les institucions públiques, hem de garantir l'accés a la cultura de totes les persones siga quin siga el seu sexe, edat, o condició social. Eliminar la taxa d'entrada al Centre del Carme era un objectiu primordial com a part del compromís d'esta renovada sensibilitat amb la cultura” hi ha assenyalat Pérez Pont.

Activitats per a celebrar-ho

Per a celebrar la gratuïtat del Centre del Carme i aprofitant la vespra de Nadal, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha programat diverses activitats amb el lema de #CulturaAccessible que se celebraran a partir de diumenge que ve 18 de desembre i fins al 22 de gener del 2017.

Així este diumenge donarà començament el taller #ElSabordelSoroll #MúsicadeCuina entorn de l'exposició ‘TAPAS. SPANISH DESIGN FOR FOOD' organitzada en col·laboració amb Acció Cultural Espanyola (AC/E). El taller, instal·lat en el claustre renaixentista, suposa l'ampliació de l'acabat d'inaugurar ‘Espai de Telles' ja que es tracta d'una proposta dirigida a xiquets de 0 a 3 anys.

L'activitat, organitzada en col·laboració amb Ninos Escoles Infantils, busca l'aprenentatge actiu i significatiu. La manipulació d'objectes de la vida quotidiana de manera lliure i autònoma, el joc cooperatiu, la imaginació i la innovació en el procés creatiu... són objectius de l'educació en l'etapa de 0 a 3 anys, recolzats per autors i autores tan importants com Freinet, Montessori o Malaguzzi.

El #ElSabordelSoroll naix de l'observació de com actuen els xiquets i xiquetes si els deixem entrar en la cuina. Experimentar amb casseroles, cafeteres, culleres, coladors... en definitiva, deixar que xiquets i xiquetes interactuen amb objectes reals, per a trobar nous usos, servix tant per a obrir les seues ments, com per a reforçar la seua autoestima i estimular les seues emocions. 

En l'entorn d'esta mateixa exposició, de ‘TAPAS', el pròxim dia 20 de desembre, AC/E, el Consorci de Museus i l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana han organitzat la taula redona ‘Disseny en el menjar' amb la participació de Xavier Martínez, doctor en Tecnologia dels Aliments, els dissenyadors Ximo Roca,  Rosa Reig, i Nacho Lavernia, a més de Pierre Charrier, director comercial de Porvasal i el dissenyador i comissari de la mostra, Juli Capella. 

Per un altre costat el mateix dimarts dia 20, l'exposició ‘Angles del Buit' de les creadores Carolina Ferrer i Encarna Sepúlveda acollirà un concert patrocinat pel celler Chozas Carrascar, de la soprano Isabel Monar, i la pianista, Concha Sánchez-Ocaña. 

Catàlegs a preus reduïts i visites guiades

Amb el mateix objectiu d'acostar l'art i la cultura a tots els segments de la població, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana llança una nova campanya que posa a disposició del públic nombroses publicacions a preus molt reduïts.

Aprofitant les festes de Nadal, el Centre del Carme oferirà visites guiades per al públic general, sense necessitat de reserva prèvia, per a l'exposició de ‘TAPAS', i per a les persones amants de la història i el patrimoni es realitzarà un recorregut historicoartístic per este antic convent. 


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email