Libros y cómic

Un estudio recuerda una labor poco recordada del escritor

Prometeo: cuando Blasco Ibáñez montó su propia editorial

Suscríbe al canal de whatsapp

Suscríbete al canal de Whatsapp

Siempre al día de las últimas noticias

Suscríbe nuestro newsletter

Suscríbete nuestro newsletter

Siempre al día de las últimas noticias

VALÈNCIA. En la primera convocatòria de la Beca Vicente Blasco Ibáñez, en 2020, va ser seleccionat el projecte presentat per la professora Cécile Fourrel de Frettes, destacada especialista en l'estudi de l'obra de l'escriptor valencià. Ara, la Casa Museu Blasco Ibáñez publica els resultats de la seua investigació. 

En el llibre Prometeo. En el taller editorial de Vicente Blasco Ibáñez (1890-1928), l'autora destaca el paper de Blasco com a gran intel·lectual de projecció internacional, a partir de la riquíssima xarxa de relacions establides amb escriptors, il·lustradors i traductors, a través de l'editorial Prometeo. 

Amb este títol, perfilat amb innegable rigor acadèmic i apilament bibliogràfic i documental, el regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, ha anunciat que la Casa Museu inaugura una col·lecció destinada a la difusió dels treballs de recerca realitzats en les successives convocatòries de la Beca Vicente Blasco Ibáñez. 

Pròximament es publicaran les bases de la cinquena edició de la beca per a la nova convocatòria 2024-2025. A més, el regidor José Luis Moreno, ha afirmat que este és “un projecte amb el qual l'Ajuntament de València pretén seguir contribuint a la divulgació del ric llegat de Blasco Ibáñez”.

Recibe toda la actualidad
Valencia Plaza

Recibe toda la actualidad de Valencia Plaza en tu correo

Cristina López Barrio: "La cultura es un bien del espíritu; no tiene por qué servir a una utilidad
El Saler es el nuevo escenario de la literatura española