GRUPO PLAZA

autores seleccionades

L'IVC publica les obres de sis autores valencianes de la primera Insula Dramataria Josep Lluís Sirera

12/12/2018 - 

VALÈNCIA. L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha presentat aquest dimecres la publicació de les obres de les sis autores de la primera promoció del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera 2018, que ha editat el Centre de Documentació de la institució.

Es tracta, en concret, de les peces Tórtola, de Begoña Tena; L'orquestra del silenci, de Maribel Baiona; Los que comen tierra, de Mafalda Bellido; Cor de xiquet, de Laura Sanchis; El farol de Mandinga, de María Cárdenas, i Tiempo de argán y naranjas, d'Antonia Bueno.

Les creadores han coincidit en la complicitat que s'ha creat entre tots durant el procés "gràcies a la generositat de cadascun dels seus companys". Han ressaltat el "plaer que ha suposat poder escriure amb total llibertat des de l'interior de cadascuna" i han agraït el suport de l'IVC a la dramatúrgia.

L'objectiu d'aquest laboratori, que ha creat el director adjunt d'Arts Escèniques de l'IVC, Roberto García, és "potenciar la dramatúrgia viva valenciana i estimular l'escriptura teatral que genera unes condicions dignes de treball a través de reunions conjuntes, contacte amb altres professionals escènics, lectures dramatitzades de les obres escrites, així com la publicació i, finalment, la producció i l'exhibició d'algun dels textos".

Aquestes publicacions estaran disponibles en la llibreria Llig de la Generalitat, així com en altres especialitzades, amb l'objectiu de "fer perdurar aquestes obres" i "donar a conèixer al públic i especialment als professionals d'arts escèniques els textos teatrals d'autors valencians.

Ha coordinat aquesta primera promoció el dramaturg Paco Zarzoso, com també assumirà aquesta labor en la segona promoció del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera.

Autors de la pròxima edició

L'IVC ha desvetlat els components de l'edició de 2019: Jorge Picó i Alfonso Amador, Javier Sahuquillo, Toni Agustí, Sònia Alejo, Isabel Caballero i Jéssica Martínez.

En aquesta segona convocatòria s'han presentat 41 projectes. Per a fer la selecció final s'ha tingut en compte la valoració de les sis autores de la primera edició, la de Paco Zarzoso i un informe extern especialitzat que ha aportat Victoria Szpunberg, autora teatral amb una "sòlida trajectòria" i actual professora de Dramatúrgia de l'Institut de Teatre de Barcelona.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme