GRUPO PLAZA

el programa serà dirigit per Alexander Liebreich

L’Orquestra de València i el violoncel·lista Ivan Balaguer interpreten a Schumann al Principal

16/05/2023 - 

VALÈNCIA. L’Orquestra de València pujarà este dijous, 18 de maig, a l’escenari del Teatre Principal per a oferir, a les 19.30 hores i dins de l’abonament del Palau de la Música, un programa que serà dirigit per Alexander Liebreich on destaca el Concert per a violoncel i orquestra en la menor, op. 129 de Robert Schumann, que serà interpretat per Ivan Balaguer. Obres de Henry Dutilleux, Felix Mendelssohn i Serguei Prokófiev completen el repertori. 

La presidenta del Palau, Gloria Tello ha destacat respecte a este concert que en l’Orquestra de València “tenim a professores i a professors solistes de gran nivell com és el cas d’Ivan Balaguer, que es mesuren totes les temporades en el nostre abonament amb els grans concertistes internacionals”. En este sentit, Tello ha afegit que “hem de posar en valor i reconéixer la seua versatilitat a l’hora d’interpretar les obres, i la qualitat de la qual sempre fan gala davant del nostre públic”. 

D’esta manera, Ivan Balaguer interpretarà el concert de Schumann, una de les principals partitures concertants per a violoncel i una de les favorites del gran públic juntament amb les de Dvořák, Haydn, Saint-Saëns o Elgar. Obra profundament romàntica té tres moviments que es seguixen un a l’altre, sense interrupció. Mystère de l’instant, per a 24 instruments de corda, címbal hongarès i percussió de Henri Dutilleux, Les Hèbrides (La gruta de Fingal) de Félix Mendelssohn i la Simfonia núm. 1 en re major, op. 25 “Clàssica” de  Serguéi Prokófiev, completen el programa.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que “una de les línies de treball per a l’Orquestra que sempre hem considerat primordials, és la visibilització dels nostres solistes tant en l’abonament com en els concerts extraordinaris, i sempre amb els mateixos paràmetres que els solistes internacionals que ens visiten”.

Ivan Balaguer ha col·laborat amb formacions com l’Orquestra Simfònica de Navarra, Bilbo Orkestra Sinfonikoa, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Manchester Camerata, BBC Philharmonic i Orquestra de València, i sota les batutes destacades de Pablo González, Josep Vicent, Valery Gergiev, Daniel Barenboim, Vladimir Jurowski, Libor Pešek, Walter Weller, Jesús López Cobos, Vladimir Fedoseyev, Pinchas Steinberg, Zubin Mehta i Juanjo Mena. 

Balaguer ha actuat en recitals amb grans pianistes com Steven Osborne, Damien Girvin, Catherine Vickers, Michel Wagemans, Lucca Chiantore, així com músics com Claudi Alemany, Enrique Palomares, Rafał Zambrzinsky, Jacek Klimkievich i Hideko Kowayashi. Entre les seues aparicions com a solista en les orquestres espanyoles, destaca l’estrena a Espanya del Concert per a violoncel de William Walton amb l’Orquestra de València i Yaron Traub, així com el Doble concert de Johannes Brahms amb el violinista Enrique Palomares.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme