GRUPO PLAZA

Beethoven Collage

Marco Mezquida reinterpreta a Beethoven en el Festival de Jazz de València

6/07/2021 - 

VALÈNCIA. El pianista balear Marco Mezquida, una de les estreles rutilants del panorama jazzístic de l’actualitat, debuta demà dimecres en el Festival de Jazz de València, que organitza el Palau de la Música. Pujarà a l’escenari del Teatre Principal, a les 20.00 hores, per a presentar el seu projecte Beethoven Collage, en homenatge a Ludwig van Beethoven pel 250 aniversari del seu naixement. Mezquida estarà acompanyat pel contrabaixista Manel Fortià, el flauta Pablo Selnik i el bateria David Xirgu.

Enguany, el Festival de Jazz presenta sinergies amb l’abonament del Palau de la Música, que va dedicar la seua programació al geni alemany el 2020. En este sentit, la presidenta del Palau, Gloria Tello, ha posat en valor el debut del pianista en el Festival, i ha afirmat que este concert “és un gran epíleg, en clau de jazz, del nostre cicle Beeth2020 que hem dedicat al geni alemany en el seu aniversari”.

Mezquida, tal com va fer amb Maurice Ravel, s’endinsa en l’univers musical del compositor alemany, reinterpretant-lo amb la seua creativitat. Un treball que naix del seu profund amor a l’obra original, però desenvolupat des del prisma d’un improvisador i compositor del segle XXI: amb el bagatge i comunió amb tantes músiques diverses, i el ventall de recursos pel qual es coneix al pianista menorquí. El resultat, doncs, és un collage beethovenià contemporani i modern en el qual el poder, la subtilesa, la bellesa i l'humor, estan molt presents.

I és que la música, ja clàssica, de Beethoven, s’alia amb la lliure improvisació, els ritmes populars, el món del jazz, la música llatina i el flamenc, d’una manera orgànica i suggerent. Dos anys enrere, a través del seu treball Ravel’s dreams, Mezquida proposava una molt personal interpretació de l’obra del compositor francés Maurice Ravel. Acompanyat de violoncel i percussió, el treball li va fer guanyar-se l’unànime reconeixement i admiració de crítica i públic, així com una llarga llista de concerts a Espanya, Amèrica i Europa.

La següent cita del festival serà el pròxim dijous, quan la jove trompetista, cantant i compositora, Andrea Motis, es presente al públic valencià amb el seu últim treball Do Outro Lado do Azul, dedicat a Brasil, un dels països que més ha influït en la música mundial.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas