Hoy es 16 de julio
GRUPO PLAZA

al teatre principal

Maria del Mar Bonet, Sandra Monfort i Andreu Valor, junts per a homenatjar Fuster

22/11/2022 - 

VALÈNCIA (EP). El Teatre Principal de València presentarà aquest dimecres a les 20.00 hores, 'Cent de Fuster. Homenatge a Joan Fuster en el centenari del seu naixement', un acte emmarcat en les activitats de celebracions per part de la Generalitat de l'Any dedicat a l'intel·lectual i en el qual participaran, entre uns altres, Maria del Mar Bonet, Sandra Monfort, Andreu Valor i el Cor de la Generalitat.

L'espectacle-homenatge, impulsat per l'Institut Valencià de Cultura (IVC), se celebra el mateix dia que va nàixer fa cent anys. La direcció escènica de l'acte va a càrrec d'Emili Chaqués; la musical, de Borja Penalba, i l'audiovisual, de Rafa Piqueras.

El fil conductor de l'acte serà el mateix Joan Fuster, interpretat per l'actor Alfred Picó, acompanyat pels actors i cantants Noèlia Pérez i Josep Zapater. En l'escenari també hi haurà una banda de nou músics dirigits per Borja Penalba.

La part audiovisual de l'espectacle intercalarà escenes dramatitzades, entrevistes i l'actuació de Lluís Llach, gravada 'ex professo' per a l'homenatge, que interpreta al piano 'Criatura dolcíssima' i que donarà pas al Cor de la Generalitat Valenciana, que acabarà d'interpretar la peça musical en directe a partir dels arranjaments del compositor Voro García.

Entre les personalitats que participen en l'audiovisual, figuren Pilar Dolz, Salvador Vendrell, Maria Conca, Manuel Boix o Eugeni Alemany, entre uns altres.

A més, es comptarà amb actuacions musicals en directe a càrrec de Sandra Monfort, Andreu Valor i Maria del Mar Bonet, que interpretaran versions musicades de textos de Fuster.

"Un ciutadà amigable"

L'homenatge també mostrarà la part "més humana" de l'insigne intel·lectual valencià, "un ciutadà amigable, assequible, amistós, tolerant, divertit i que sempre tenia les portes de la seua casa obertes per a tothom", destaca la Conselleria de Cultura. També hi haurà dos actrius convidades, Victoria Salvador i Nuria Herrero, que llegiran poemes de Fuster acompanyades a la guitarra per Toti Soler.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas