GRUPO PLAZA

del 22 al 24 de setembre

Més de 40 expositors es donaran cita a la 3ª Fira de l’Edició Independent

31/07/2023 - 

VALÈNCIA. La Fira de l’Edició Independent (FLI) portarà la seua tercera edició a la plaça de la Reina els dies 22, 23 i 24 de setembre. Aquest espai es transformarà durant un cap de setmana en el "gran aparador de l’edició diversa, autònoma i independent" amb més de 40 expositors ja confirmats per l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV), entitat organitzadora. “Per les seues característiques, la plaça de la Reina és el lloc idoni per a acomplir el nostre objectiu: acostar els llibres als lectors i lectores i mostrar tot allò que som i fem”, defensa Àfrica Ramírez, presidenta de l’AEPV.

Una edició més, l’esdeveniment literari oferirà una graella en la qual es troben editorials independents valencianes, així com d’altres punts de l’estat (Madrid, Barcelona, Guipúscoa…), llibreries amb un fons tematitzat d’editorials independents i autoedició il·lustrada de creadores i creadors en diferents suports com ara el fanzine, les làmines o l’artesania. Sota aquestes premises, la FLI continua consolidant-se com un espai de caràcter inclusiu de convivència entre editorials de qualsevol àmbit lingüístic i territorial, així com un punt de cooperació entre llibreters, llibreteres i professionals de la il·lustració. Segons assegura Ramírez, “la FLI és un una mostra de la bibliodiversitat del sector del llibre, on poder mostrar al públic el seu fons, eixe que per raons diverses no és massa conegut per als lectors i lectores”.

Pel que respecta a la programació, aquesta estarà integrada per una desena d’activitats amb caràcter divers, repartides en les tres jornades en les quals se celebra la fira. En horari de matí es trobaran, majoritàriament, les propostes dirigides al públic infantil i familiar, mentre que les vesprades estaran reservades a les presentacions de llibres i altres activitats com ara un micro obert poètic.

D’altra banda, la Fira de l’Edició Independent, esdeveniment que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València a través de València Activa, l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i el Centro Español de Derechos Reprogràficos (CEDRO), també oferirà al públic assistent un llistat de 39 signatures d’escriptores i escriptors entre els quals es trobaran noms com el de la catalana Laura Torné, amb La maternidad real en versos y chorradas (Litera Libros), el poeta logronyés David Trashumante, amb Errequerre (La Consentida), o la cordovesa Luci Romero, amb el seu últim treball El arte de contar la naturaleza (Barlin Libros).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas