GRUPO PLAZA

ALS 55 ANYS

Mor l'escriptor castellonenc Albert Garcia Pascual

4/10/2022 - 

CASTELLÓ. L'escriptor castellonenc Albert Garcia Pascual, nascut en 1967, ha mort sobtadament aquest dilluns als 55 anys. Soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i d'El Pont Cooperativa de Lletres, Garcia Pascual era molt volgut en la cultura de Castelló.

Al llarg de la seua trajectoria va conrear novel·la històrica, novel·la negra costumista i ciència ficció humorística entre altres gèneres. Garcia va destacar tant per la novel·la, com pel conte i també les seus creacions de literatura infantil, molt influenciada pel seu fill. Sempre es va manifestar com "un autor inquiet i còmode amb la barreja de gèneres literaris sense avergonyir-se del resultat", tal com assenyalen des de El Pont Cooperativa de Lletres.

Entre les publicacions que el castellonenc deixa per al record estan Una Magdalena Moguda (2000); La revolta ignorada (2002); Aquell matí era perfecte (2002); Contes inversos: conversos i diversos (2005) ; Negocis familiars (2007) i El regal de l'àvia Esther (2009). A més de les obres col·lectives Fart d’enuig e tristor (2003) i Els fills del Capità Verne (2005).

Diferents personalitats de la província, especialment del partit polític Compromís al qual l'escriptor va estar molt lligat, han lamentat públicament la seua pèrdua. "Eclipsi és despertar i no trobar els teus ulls", deia el secretari autonòmic d'Ocupació Enric Nomdedéu. També el portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet asegura que el durà "sempre en el record".

Així mateix, la Muixeranga de la Plana, a la qual Garcia Pascual va estar molt vinculat, ha volgut acomiadar-se del castellonenc: "Sempre alegre, sempre antifeixista, sempre defensor de la terra i sempre amic. Que la terra et siga lleu".

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas