Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

La Mostra Sonora de Sueca farà sonar la música malgrat el coronavirus

El festival se celebrarà els dies 26, 27 i 28 de juny però, no comptarà amb artistes internacionals

19/06/2020 - 

VALÈNCIA. La música sobreviu en temps de crisi sanitària. Així ho ha demostrat la 16 edició de la Mostra Sonora de Sueca, un esdeveniment cultural de gran importància que enguany podrà realitzar-se malgrat la Covid-19 adaptant-se a la nova situació. L'acte, inicialment previst per a finals de març, se celebrarà, finalment, els dies 26, 27 i 28 de juny.

Aquesta edició del festival internacional de música contemporània, creat en 2005, s'ha presentat a l'Espai Joan Fuster de Sueca i l'ajuntament assegura que "suposa la reactivació de la programació cultural del municipi". Sota el títol Memòria i futur, so i entorn, el festival "ha tractat d'abordar diferents perspectives, des del passat històric que va marcar un punt d'inflexió en l'art europeu de la primera meitat del segle XX, fins a les propostes més innovadores i de més recent creació, combinant-ho tot amb diferents arts com la dansa i el teatre".

La 16 Mostra Sonora comptarà amb les actuacions de Spanish Brass (València), Martí (València), Carolina Santiago (Múrcia), Llevant Ensemble i Ximo Vidal (València), Ensemble Op.22 (Madrid) iSOMELGRUP (València). El director de la Mostra Sonora, Ricard Capellino, ha explicat que, "a causa de la crisi sanitària, s'ha hagut de reformular tot novament. Per sort, i gràcies a l'esforç de les entitats, de l'Ajuntament i la Regidoria de Cultura, s'ha pogut tirar cap avant amb les mesures pertinents".

Segons els organitzadors del festival, en aquesta edició, es presentaran sis actuacions d'artistes, tots ells nacionals. "La primera d'elles és la que realitzarà l'anterior director de la Mostra Sonora, Voro García, i un quintet de metalls d'un nivell molt important com és Spanish Brass, amb un espectacle amb llums i dansa. L'artista Martí Guillem també oferirà un espectacle amb llums. La pianista murciana Carolina Santiago oferirà un recital, mentre que el quintet de vent Llevant Ensemble oferirà un espectacle amb un recitador, Ximo Vidal, i amb música clàssica del segle XX. El grup madrileny Ensemble Op.22 oferirà música d'avantguarda, en un concert acústic. I, per a finalitzar, teníem previst un projecte pedagògic amb Somelgrup i estudiants de l'institut Joan Fuster però, donades les circumstàncies, s'ha hagut de reformular i enfocar a tots els públics", ha assenyalat Capellino.

L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha reconegut que la Mostra Sonora "ha aconseguit convertir-se en tot un referent cultural que situa a la nostra ciutat en l'avantguarda d'aquest gènere. És un autèntic privilegi poder comptar, durant uns dies, amb les diverses i acurades interpretacions de tan reconeguts professionals". "Enguany, per les circumstàncies en què ens trobem, s'ha hagut d'adaptar la programació a la situació actual, i haurem de prescindir d'artistes internacionals", h alamentat el regidor de Cultura, Joan Carles Vázquez.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email