GRUPO PLAZA

el 25 de juny

Música i poesia de Estellés al Principal, un projecte musical femení adaptat amb la dolçaina

22/06/2017 - 

VALÈNCIA. El Teatre Principal de València alberga l'espectacle 'Sis veus i la dolçaina a banda' el 25 de juny, a les 19:00 hores, una adaptació per a banda simfònica i dolçaina d'aquesta obra. Un muntatge "basat en l’obra 'Sis veus per al poeta' que permet la confluència del món de la cançó, la poesia i les bandes de música", segons ha explicat Carles Subiela, promotor de l’espectacle. La iniciativa compta amb el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, la qual ha intervingut i col·laborat en les gestions per a la cessió de l’espai, així com la gravació d’un vídeo de l’espectacle. 

'Sis Veus per al Poeta' és un projecte musical femení –format per Eva Dénia, Maria Amparo Hurtado, Lola Ledesma, Patxi Ferrer, Maribel Crespo i el violoncel de Merxe Martínez– que va nàixer l’any 2013 amb la proposta de combinar la música tradicional valenciana amb la poesia de Vicent Andrés Estellés. És a dir, musicar els potents versos del poeta natural de Burjassot amb tonades, ritmes i instrumentació tradicional valenciana. Aquest projecte es va consolidar amb l’enregistrament d’un disc colpidor i nombroses actuacions per diferents localitzacions de la geografia valenciana.

Ara, amb 'Sis veus i dolçaina a banda' s’ha procedit a l’adaptació de l’espectacle per a banda simfònica i dolçaina, en un projecte musical impulsat pel Centre Instructiu Musical de Benimaclet conjuntament amb Consolat de Mar. En el mateix, han participat la Colla de Dolçaina del CIM de Benimaclet, nascuda l’any passat de la mà de Miquel Gironés –antic membre del grup 'Obrint Pas'– i que a poc a poc ha anat consolidant-se per elevar la dolçaina al nivell d’instrument de concert i explorar les seues possibilitats interpretatives i expressives. També ha estat valedor Ildefonso Martos, músic inquiet i sempre a la recerca de nous reptes què comanda la Banda Simfònica del CIM de Benimaclet des de l’any 2013 amb un continu assoliment de quotes de qualitat cada vegada més elevades.

L’espectacle tindrà una durada aproximada d’una hora i 25 minuts, i es dividirà en dues parts. Una primera on la poesia i la música simfònica seran les grans protagonistes; i una segona dedicada a les composicions per a banda amb acompanyament de colla de dolçaina. El concert comptarà amb la presentació d'Anacleto Pons, professor d'Història de la Universitat de València.

L’accés a l’espectacle és lliure i gratuït fins a completar l’aforament, prèvia adquisició d’entrades. 


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas