Hoy es 22 de diciembre
GRUPO PLAZA

AMB EL PROGRAMA MUNICIPAL se superaran els 2’4 milions d’euros d’inversió municipal

Ontinyent destina 400.000 euros a una nova convocatòria d’ajudes per rehabilitar habitatges

21/11/2024 - 

VALÈNCIA (VP). L’ajuntament d’Ontinyent ha llançat una nova convocatòria d’ajudes a la rehabilitació d’habitatges per valor de 400.000 euros. Es tracta d’una nova edició del pioner programa municipal “Ontinyent Rehabilita”, presentada en roda de premsa per la regidora de Promoció Econòmica, Natàlia Enguix, i el regidor de Territori, Óscar Borrell. Una roda de premsa en la que es constatava que amb “Ontinyent Rehabilita 2024-25” se superaran els 2’4 milions d’euros d’inversió municipal des de 2019 per a un impacte acumulat de més de 9 milions de fons publics i privats.

Natàlia Enguix recordava que el programa es va iniciar en 2013, “quan la Generalitat encara no tenia cap programa en esta línia”, amb una aposta per la rehabilitació del patrimoni urbà “amb la que vam tenir en compte la necessitat de mantenir a la població en el centre històric, a més de fer accessibles els edificis d’habitatges i millorar la seua eficiència energètica. Aquest programa, a més, també serveix per ajudar als i les comerciants a millorar els seus locals i a les comparses i associacions a adaptar-se a la normativa vigent. És un programa amb un gran ventall de possibilitats per garantir l’accés a la vivenda i fer una ciutat cada volta més comfortable, posant en valor els barris antics i impulsant la promoció econòmica”.

La regidora explicava que al periode entre 2019 i 2023 “vam acumular 357 ajudes atorgades i una inversió municipal de 2 milions d’euros, que sumant la part privada ha suposat un impacte de 7’5 milions en rehabilitació en aquest periode”. Una xifra que també ha servit per reactivar el sector de la construcció i afins, i que ara s’ampliarà partint de la base dels 400.000 euros municipals consignats per a la bianualitat 2024-25.

Termini de presentació de sol·licituds

El termini per a presentar les sol·licituds ja s’ha obert, i romandrà oberta fins el 20 de desembre de 2024. Seran subvencionables les actuacions realitzades durant el període entre l’1 de gener de 2024 i el 30 de setembre de 2025. Cal destacar que els subjectes beneficiaris hauran de justificar davant l'ajuntament la realització de l'activitat subvencionada en el termini màxim de tres mesos des de la finalització de l'activitat subvencionada, o des de la notificació de la resolució de concessió si aquesta fóra posterior, i en tot cas sense sobrepassar el 20 d'octubre de 2025.

L'import de la subvenció pot arribar fins al 50% del pressupost protegit de l’actuació, amb un límit màxim de subvenció de 15.000 euros per immoble en un període de 5 anys. En el cas de baixada a cota 0 d’ascensors, la subvenció màxima no podrà superar els 8.000 euros, i no es concediran subvencions inferiors a 500 euros.

Óscar Borrell destacava l’impuls que suposa aquest programa “per a aconseguir una important col·laboració públic-privada amb la que podem a arribar a superar els 9 milions d’euros d’inversió en rehabilitació urbana entre ajuntament i ciutadania”. Borrell explicava que l’àrea “primordial” d’actuació compren els barris de La Vila i Poble Nou, així com les zones de Canterería i Camí dels Carros. Una àrea que està delimitada gràficament en un mapa accessible des de la web municipal. Fora d’estes àrees només es subvencionaran l'eliminació de barreres arquitectòniques, estalvi energètic i us d’energies renovables.

Quant a les actuacions subvencionables, el regidor destacava la importància de les relatives a reparació o substitució de cobertes, canals i baixants exteriors; a les que també s’afegeixen els reforços estructurals o substitució d’estructura; revestiments de façanes a la via pública, pintat de façanes; impermeabilitzacions i tractaments de mitgeres; col·locació o substitució de fusteries exteriors; aïllaments tèrmics; enderrocs d'edificacions; eliminació de barreres arquitectòniques (incloent la instal·lació de nous ascensors); o treballs de substitució o eliminació de materials que contenen amiant, entre d’altres.

Borrell recordava altres línies d’acció de l’Ajuntament en l’impuls municipal a la rehabilitació urbana, posant com a exemple el recent inici de les obres en espais de propietat municipal al carrer Muralla, o la inversió enguany d’un global de més de 300.000 euros en execucions subsidiàries a les vivendes ubicades en els carrers Maians 40, Tomás Valls 20, Santa Rosa 24, Cantereria 35, i Sant Pere 2, rehabilitar de provats. El regidor també posava de relleu la implicació de la ciutadania, “que està comprant cases en zones com les del carrer Esglèsia, que ha esgotat les vivendes en venda, una implicació que és vital per tenir barris millors”.

Des del departament de Promoció Econòmica s’ha preparat un document amb aclariment sobre els principals dubtes que puga tenir la ciutadania per optar a estes ajudes, i es fa una crida  a examinar detingudament la informació i no presentar solicituds incompletes o mal presentades.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas