GRUPO PLAZA

Tribuna lliure / OPINIÓN

Reforma fiscal per a una Justícia Social

24/05/2023 - 

Des de la Campanya per la Justícia Fiscal de la Comunitat Valenciana advoquem per continuar en la senda d’una fiscalitat més progressiva i, per això, més justa, que encetarem amb el govern del Botànic ara fa 8 anys.

En el document d’anàlisi i propostes de política fiscal que hem elaborat de cara a les properes eleccions autonòmiques del 28 de maig valorem positivament les reformes fiscals escomeses en els darrers anys en relació amb els tributs cedits i els propis de la Generaliltat,  i animem a les forces polítiques que assumisquen la responsabilitat de governar en el nostre país des de l’endemà de les eleccions a consolidar eixa línia de reforma fiscal.

Rebutgem les propostes dirigides a suprimir l’Impost sobre el Patrimoni i a reduir a la mínima expressió l’impost sobre Successions i Donacions perquè és la prova més manifesta de les polítiques tendents a beneficiar a la classe social més afavorida, en detriment de la sostenibilitat dels serveis públics essencials que garanteixen el benestar de les classes populars.

No és cert, i es pot demostrar fàcilment, que eixos impostos els soporten principalment la classe obrera i la classe mitja. Aquest és simplement el missatge fal·laç que s’ha llençat en els últims anys pel pensament neoliberal i pels partits polítics que l’assumeixen sense matiços amb la finalitat d’alleugerir encara més la contribució de l’1% més ric de la població a una despesa pública que, lluny del que també s’afirma, ni és excessiva, ni insostenible per a la nostra economia.

És el mateix missatge amb el que es pretén encobrir el que és una substancial reducció de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques per a una minoria, que no té cap problema per a arribar a final de mes, amb la promesa d’una ridícula rebaixa de l’impost per a la gran majoria de la població, que només obtindrà a canvi noves retallades en la despesa destinada a finançar les prestacions i els serveis públics que garanteixen una vida digna a tota la ciutadania.

Per això, i perquè seguim creient en que la justícia social només és possible amb més justícia fiscal formulem les nostres propostes que ens agradarà molt que pugueu llegir al nostre web.

Foto: CJF

AV Economía del Bien Común, ATTAC PV, CCOO PV, CVONGD, EAPN CV, Gestha, Intersindical Valenciana, Pobresa Zero, Red Enclau, Oxfam Intermón, UGT PV integrem la Campanya per una Justicia Fiscal de la Comunitat Valenciana, que esta oberta a incorporacions de persones o entitats que compartisquen els seus objectius.

Salvador Montesinos és col.laborador amb la Campanya per la Justícia Fiscal CV

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas