GRUPO PLAZA

la revenda funcionant a ple rendiment

Rinconete, Cortadillo, bolis i entrades per a l'Elx-Barça d'este dissabte - Óscar Manteca

| 28/03/2023 | 2 min, 59 seg

ELX. Este divendres s'esgotaven les 7.000 entrades per al públic en general posades a la venda per a l'Elx de cara al seu partit d'este cap de setmana pròxim davant del Barça. Els abonats del club franjaverd havien de passar per caixa -en haver-se declarat el partit jornada econòmica-, però tenien reservat el seient fins a hui, de manera que els no abonats no podien adquirir entrades... llevat que acudiren a la revenda il·legal.

Així, com ja succeïra amb motiu de la visita del Reial Madrid del passat mes d'octubre, el mercat negre d'entrades per al partit ha funcionat a ple rendiment. N'hi ha prou amb pegar un volta per les principals pàgines de compravenda d'articles per a comprovar la disponibilitat d'entrades per a este xoc de la jornada 27 de LaLiga Santander per un preu superior al que han de pagar els abonats, però en molts casos (no tots) inferior al que ha de pagar el públic en general. La típica frase de "Venc boli i regale entrada/es" encapçala la immensa majoria de les ofertes, que a vegades porten unida l'afegit "per no poder acudir".

Clubs com el Barça i el Reial Madrid fa anys que van implementar un sistema (Seient lliure i Servicio de cesión de asiento, respectivament) pel qual l'abonat posa a la seua disposició la localitat vinculada al seu abonament de cara als partits com a local als quals no assistisca, a canvi de descomptes i bonificacions per exemple. Això no garantix fiascos (que li ho diguen a l'entitat blaugrana i el que li va ocórrer fa just un any en el partit d'Europa League davant el Eintracht de Frankfurt), però és un pas dirigit a combatre el mercat negre d'entrades. En el cas de l'Elx, el Reglament de Règim Intern establix que "queda totalment prohibida la revenda o transferència d'entrades o abonaments sense el consentiment exprés" del club franjaverd "en qualsevol de les modalitats que pogueren existir fora del marc normatiu legal o particular de l'entitat".

Amb base en això i, especialment, pel que s'establix en la Llei 14/2010, de 2 de desembre, d'Espectacles Públics, Activitats Recreatives i Establiments Públics de la Comunitat Valenciana (modificada en 2018 per la Llei 6/2018, de 12 de març) no cap la revenda d'entrades ni per al partit d'este dissabte 1 d'abril ni per a cap altre, es tracte tant d'entrades d'abonats com de no abonats. Ara bé, Espanya és el país de Rinconete i Cortadillo, del Lazarillo de Tormes, per la qual cosa no pot sorprendre a ningú que els aficionats siguen guilopos i tracten de sortejar la prohibició venent bolis alhora que regalen entrades... Una cosa que no és legal.

Com va contar Alicante Plaza, l'Elx preveu que l'estadi Martínez Valero registre la nit de l'1 d'abril un ple tècnic (compta amb 31.388 localitats, però no totes s'habiliten d'entrada per ser algunes de visibilitat reduïda), la qual cosa li oferirà un ingrés per ticketing d'un milió i mig d'euros. El curs passat es van donar cita en el coliseu franjaverd 30.146 espectadors amb motiu de la visita de lliga del Barça, mentres que en la primera volta d'enguany es van congregar en les seues graderies 30.236 espectadors per a assistir al duel de la jornada 10 davant el Reial Madrid.

next