GRUPO PLAZA

dimecres 23 d'octubre

Santiago Posteguillo parla a La Nau sobre el procés de creació de les seues novel·les

Santiago Posteguillo, després de ser designat Escriptor de l'Any 2015 per la Generalitat Valenciana, va guanyar el 2018 el Premi Planeta amb l'obra 'Yo, Julia'

21/10/2019 - 

VALÈNCIA. Santiago Posteguillo, guanyador del Premi Planeta 2018 gràcies a la novel·la Yo, Julia, oferirà el pròxim dimecres dia 23 d’octubre, a les 19 hores, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València una conferència titulada Julia i la construcció d'una novel·la històrica. En l’acte, que estarà presentat per  Alejandro Valiño, catedràtic de Dret Romà de la Universitat de València i Cristina García Pascual, responsable de l'Aula de Literatura de la Universitat, Posteguillo parlarà sobre el procés creatiu de les seues obres, una gran oportunitat per a aquells que vulguen ser escriptors o que, simplement, vulguen descobrir com treballa un novel·lista de la seua talla. L’entrada al Paranimf és lliure fins completar l’aforament de la sala.

L'escriptor és natural de la ciutat de València, va estudiar literatura creativa als Estats Units i lingüística i traducció a diverses universitats del Regne Unit. A més, és autor de més de setanta publicacions acadèmiques que abasten d'articles d'investigació a monografies i diccionaris especialitzats. De les seues novel·les, destaquen títols com Africanus, el hijo del cónsul (2006), la seua òpera prima, Las legiones malditas (2008) o La traición de Roma (2009). 

La repercussió de Santiago Posteguillo s'estén a diferents països com Espanya, Colòmbia, Mèxic, Argentina o Estats Units. Les seues obres han sigut traduïdes a més de 35 idiomes, entre els quals hi ha, per exemple, el polonès o l'italià.

Són diversos els reconeixements que l'escriptor ha rebut al llarg de la seua trajectòria professional, com el Premi de la Semana de Novela Histórica de Cartagena i el Premi de les Lletres Valencianes, que li van atorgar el 2010 per la trilogia d’Escipió, o el Premi Barcino de Novel·la Històrica de l'Ajuntament de Barcelona, que va obtenir el 2014. 

Para saber más

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email