GRUPO PLAZA

'VALENCIANO TENÍAS QUE SER'

¿Star Wars? Horta Wars

23/12/2015 - 

VALÈNCIA. Frikis, seguidors i fans d'Star Wars, agafeu el vostre falcó mil·lenari, o el cotxe, la motet o la bicicleta, i tireu tots cap a l'horta. En el loro de la vostra nau espacial poseu una música èpica composta per John Williams o també pot valdre Paquito el Xocolater. En el trajecte des de la capital de l’imperi cap a l'Albufera o qualsevol altra part de l'horta valenciana, podeu passar de llarg l'estrela de la mort, és a dir, el Palau de les Arts.

 Allí vos espera una història de lluita, armes, acció, amor i poders sobrenaturals. Prepareu les vostres corbelles làser per enfrontar-vos als pinzells de Roundup dels rebels fidels a les multinacionals. Allí un grup de llauradors espentats per la força de la navelina estan lluitant per conservar les arrels de la galàxia hortofructícola. L'imperi de Monsanto i els fitosanitaris intenten evitar que les llavors autòctones puguen continuar creixent i volen impulsar llavors que no tenen pare i vendre productes químics que enverinen la terra.

Els jedis de la lligona i la corbella viuen entre séquies, marges i cavallons, i estan exposats a què els arribe de qualsevol bancal un animal com Jar Jar Binks, un Ewok o una rata d'Albufera més gran que un gat. Així que sempre han d’estar atents i amb el gaiato de Yoda preparat per espantar qualsevol bèstia. El Tribunal de les Aigües, o Alt Consell Jedi, està dispost a mitjançar en cada disputa entre llauros, però la situació se'n va de mare i toca intervindre.

Entre el grup de rebels que resistixen davant l'imperi podem trobar més d’un descamisat amb la pelambrera eixint entre els botons de la camisa. Eixe Chewbacca potser parla algun idioma incomprensible per als soldats imperials, com el valencià, però els jedis rebels l'entenen a la perfecció. Els sons guturals, que arranquen amb “ie!” i acaben en “au!”, tenen entremig una ampla gamma de matisos que van del “xarugar”, “alfarrassar”, “arre aca”, “tira de braç” o “birba cosa bona”.

Els llauro-jedis compten amb la inestimable ajuda del rotovàtor C-3PO i el polvoritzador-atomitzador de pistola R2-D2. El seu líder Han Solo o Man-Olo, ajudat per Obi-Wan Kenobi, també conegut com Ovidi Marc Baldoví, i Lluch Espai Taronger, Luke Skywalker en anglés, intentaran salvar el futur de la collita. Man-Olo estarà segurament casat amb una princesa fallera, Laia, de les que saben fer-se els monyos a soles i tenen la capacitat sobrehumana de dormir amb la pinta (peineta) soldada al cap amb foc i flama, gràcies a les rodetes amb forma d'ensaïmada tan de la Dama d'Elx i la princesa Leia.

Foto cedida por  Carmen Seguí Monleón

Però el poderós president de la Cooperativa Galàctica Anakin Skywalker, Agustí Espai Taronger, ja fa anys que s’ha passat a la foscor, ha abraçat el poder del nitrat i no vol saber res del guano natural ni dels cultius ecològics. Ell, que havia empeltat, femat, cavallonat i esporgat amb eines tradicionals que li havien cedit els seus avantpassats, ara ja no vol saber res de l’agricultura manual.

I Agustí, ara conegut com a Dario Badall o Darth Vader, amb la seua veu cassallera, no deixarà que els seus fills imposen noves maneres de conrear basades en l'agricultura sostenible. La força de la navelina era molt forta en ell abans de passar-se a la foscor, ja que compta amb moltes fanecades i amb l'exèrcit de soldats imperials o comercials de les multinacionals de l'imperi del nitrat. Representants molt mudats amb la seua camisa blanca, que tots persuasius lluiten amb arguments tecnològics i regalen teles de plasma per tal de guanyar-se tots els habitants de l'horta, inclòs el senegalés que s'ha incorporat al treball de la cooperativa galàctica en l'últim capítol.

I tot açò envoltat de carreres de tractors John Deere pels bancals, de persecucions dels lladres de clemenules, d'amics que han plantat caquis persimons i se sumen a la lluita contra l'imperi de les fruites que no saben a fruita. També algun tir als conills que es colen entre les lletugues i moltes baralles de corbella làser entre uns i altres. Però la força de la navelina natural sempre s'imposa i al remat la Fallera Laia i els seus amics acaben amb la dictadura de l'imperi multinacional.

Cadascú pot decidir si l’Horta Wars paga la pena de ser visionada en els millors supermercats. Encara que últimament està impossible comprar gènere de qualitat a les cadenes de distribució i molts “pirates” van directament al camp a descarregar-se calaixos plens de fruita. Horta Wars, molt prompte al teu supermercat de confiança i cada dia als millors camps de la nostra terra.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas