GRUPO PLAZA

gala divendres 23 de novembre

Teresa Pascual, Víctor Labrado i Àngels Moreno: guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 

21/11/2018 - 

VALÈNCIA. (VP/EP). Els Premis Literaris Ciutat de Gandia 2018 ja tenen guanyadors. Es tracta de Teresa Pascual, qui s'ha fet amb el 56 Premi Ausiàs March de Poesia amb l'obra Vertical; Víctor Labrado, que ha aconseguit el 40 Premi Joanot Martorell de Narrativa per Veus, la mar, i Àngels Moreno, guardonada amb el 2 Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria.

Així ho han anunciat aquest dimecres el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Gandia, Joan Muñoz, i el director de l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques (IMAB), Àlvar Garcia.

La distinció en la categoria de poesia -dotada amb 8.000 euros i la publicació de l'obra per Edicions 62 grup Planeta- s'ha concedit a Vertical, de la poetessa i traductora Teresa Pascual (Grau de Gandia, 1952).

És un poemari "important en la trajectòria cada vegada més depurada i essencial d'una de les veus més distingides de la seua generació" i que "demostra la importància de les veus femenines" en aquest gènere.

El jurat, integrat per Jordi Cornudella, Jaume Pont, Maria Josep Escrivà i Rubén Luzón, ha destacat "la qualitat i alt nivell literari, en general" de les 49 obres presentades.

Per la seua banda, el 40 Premi Joanot Martorell de Narrativa (dotat amb 20.000 euros i la publicació en Edicions 62) ha sigut per a Veus, la mar, que "reconstrueix l'aventura d'una generació de mariners que hui, retirats de la mar, la miren des del moll, o esquivant turistes pel passeig marítim, o des de la caseta a la muntanya que es van fer amb els estalvis". El seu autor és el professor de Llengua i Literatura Víctor Labrado (Sueca, 1956).

El jurat d'aquesta categoria ha estat format per Pilar Beltrán, Xavier Aliaga, Miquel de Palol i Ignasi Mora i ha hagut de triar entre els 28 originals presentats.

Finalment, el 2 Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària va a parar a l'escriptora Àngels Moreno Vercher (Gandia, 1939). Ha treballat en el camp de la publicitat i la comunicació, col·labora en diverses revistes i durant vint anys ha sigut columnista en l'edició de la Safor del diari Levante-EMV.

Ha publicat títols com a D'ahir, Potser a setembre, 'Malson', Secrets Inconfesables, Cita a la matinada o 96 Hores, entre d'altres. L'àrea d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de Gandia li va retre homenatge en 2017, juntament amb Elvira Ferrer i Araceli Banyuls, com a Dona significativa de Gandia, per la seua aportació a la societat gandiana.

Gala literària

Els premis es lliuraran divendres que ve, 23 de novembre, a les vuit de la vesprada, en el Teatre Serrano en una gala literària que constarà de dos parts. La primera serà el lliurament dels guardons, conduit per Sènia Mulayani, escriptora i presentadora del programa d'À Punt València Califòrnia.

A continuació, s'estrenarà l'espectacle Els dies i les dones de Sis Veus (la gandiana Eva Dénia, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado, Maribel Crespo, Merxe Martínez i Patxi Ferrer), on es retrobaran la música i la poesia.

Noticias relacionadas

Tenía 61 años y no pudo superar un cáncer

Fallece la escritora Almudena Grandes 

Por  - 

Grandes escribió en octubre en 'El País' una columna titulada 'Tirar una valla' en la que ya anunció que padecía un cáncer diagnosticado durante una revisión rutinaria

CONVERSACIONES CULTURPLAZA  

Lola Mascarell: "La literatura da doble vida a las cosas"

Por  - 

A lo largo de doce años, desde que publicó su primer poemario en Pre-Textos, Lola Mascarell ha despuntado como una de las mejores poetas españolas de su generación. Ahora da el salto a la novela con Nosotras ya no estaremos (Tusquets, 2021), una autoficción literaria que se convertirá en película de la mano de la directora Violeta Salama

literatura

Autòpsia en viu al cor d’Anglaterra

Middle England (2019), de Jonathan Coe, és el retrat oracular dels primers moviments d’una tragèdia. Té el valor de crònica interna i en temps real, atònita i lúcida, del que no sabem com acabarà. Si la història té la funció d’explicar el significat d’allò que ha ocorregut i treballa amb períodes solidificats, per a tractar el lent riu de magma de la vida europea cal la literatura. La veu poderosa, però no dogmàtica, d’un dels autors britànics més brillants de la generació de mitjan segle XX

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email