GRUPO PLAZA

gala divendres 23 de novembre

Teresa Pascual, Víctor Labrado i Àngels Moreno: guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 

21/11/2018 - 

VALÈNCIA. (VP/EP). Els Premis Literaris Ciutat de Gandia 2018 ja tenen guanyadors. Es tracta de Teresa Pascual, qui s'ha fet amb el 56 Premi Ausiàs March de Poesia amb l'obra Vertical; Víctor Labrado, que ha aconseguit el 40 Premi Joanot Martorell de Narrativa per Veus, la mar, i Àngels Moreno, guardonada amb el 2 Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria.

Així ho han anunciat aquest dimecres el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Gandia, Joan Muñoz, i el director de l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques (IMAB), Àlvar Garcia.

La distinció en la categoria de poesia -dotada amb 8.000 euros i la publicació de l'obra per Edicions 62 grup Planeta- s'ha concedit a Vertical, de la poetessa i traductora Teresa Pascual (Grau de Gandia, 1952).

És un poemari "important en la trajectòria cada vegada més depurada i essencial d'una de les veus més distingides de la seua generació" i que "demostra la importància de les veus femenines" en aquest gènere.

El jurat, integrat per Jordi Cornudella, Jaume Pont, Maria Josep Escrivà i Rubén Luzón, ha destacat "la qualitat i alt nivell literari, en general" de les 49 obres presentades.

Per la seua banda, el 40 Premi Joanot Martorell de Narrativa (dotat amb 20.000 euros i la publicació en Edicions 62) ha sigut per a Veus, la mar, que "reconstrueix l'aventura d'una generació de mariners que hui, retirats de la mar, la miren des del moll, o esquivant turistes pel passeig marítim, o des de la caseta a la muntanya que es van fer amb els estalvis". El seu autor és el professor de Llengua i Literatura Víctor Labrado (Sueca, 1956).

El jurat d'aquesta categoria ha estat format per Pilar Beltrán, Xavier Aliaga, Miquel de Palol i Ignasi Mora i ha hagut de triar entre els 28 originals presentats.

Finalment, el 2 Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària va a parar a l'escriptora Àngels Moreno Vercher (Gandia, 1939). Ha treballat en el camp de la publicitat i la comunicació, col·labora en diverses revistes i durant vint anys ha sigut columnista en l'edició de la Safor del diari Levante-EMV.

Ha publicat títols com a D'ahir, Potser a setembre, 'Malson', Secrets Inconfesables, Cita a la matinada o 96 Hores, entre d'altres. L'àrea d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de Gandia li va retre homenatge en 2017, juntament amb Elvira Ferrer i Araceli Banyuls, com a Dona significativa de Gandia, per la seua aportació a la societat gandiana.

Gala literària

Els premis es lliuraran divendres que ve, 23 de novembre, a les vuit de la vesprada, en el Teatre Serrano en una gala literària que constarà de dos parts. La primera serà el lliurament dels guardons, conduit per Sènia Mulayani, escriptora i presentadora del programa d'À Punt València Califòrnia.

A continuació, s'estrenarà l'espectacle Els dies i les dones de Sis Veus (la gandiana Eva Dénia, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado, Maribel Crespo, Merxe Martínez i Patxi Ferrer), on es retrobaran la música i la poesia.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme