GRUPO PLAZA

Un projecte de Plataforma per la Llengua  

The Paelleta, Lucia Castelló i la Tia Visantica, guanyadores del II concurs de TikTok en valencià

17/05/2022 - 

VALÈNCIA. El jurat de la segona edició del concurs de TikTok en valencià, impulsat per la Plataforma per la Llengua, ha fet públics els premis del certamen, que ha tingut 38 participants. En la categoria de fins a 16 anys, la guanyadora ha sigut The Paelleta. El jurat considera que es tracta d'un vídeo “ben editat, molt dinàmic i que posa en valor la música en valencià”. En la categoria entre 16 i 20 anys, ha sigut guanyadora Lucia Castelló. El jurat n'ha valorat especialment els gags que “funcionen en la comunicació, la naturalitat i l'edició ben treballada”. I en la categoria de majors de 20 anys, la premiada és la Tia Visantica. “Se n'ha valorat l’actuació, la creació d’un personatge divertit, el vestuari, l’edició i el missatge de la importància de fer contingut en valencià”.

Els guanyadors han sigut premiats amb un kit de gravació, una col·laboració amb un tiktoker viral en valencià i una promoció de tres vídeos a TikTok per fer conéixer el canal. El concurs ha tingut l’objectiu d’incentivar la llengua pròpia en aquesta xarxa social, la que més fan servir els joves entre 12 i 20 anys, “així com impulsar nous talents en valencià per configurar un star system en aquesta llengua”.

L’ONG del valencià aposta per impulsar el valencià a TikTok. Per això, l’entitat també ha impulsat durant aquest curs escolar l’organització de gairebé 40 tallers de TikTok en valencià en diferents instituts, a càrrec de l’influencer Fran Tudela, més conegut com a @Cabrafotuda. A més, en els pròxims mesos, l’entitat també organitzarà la 1ª Trobada de tiktokers en valencià, que comptarà amb la presència de reconeguts tiktokers i on podran participar tots els concursants.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas