GRUPO PLAZA

museu d'etnologia

Un ‘Café i Antropologia’ per a parlar de l’emigració valenciana del segle XX als Estats Units

11/12/2018 - 

VALÈNCIA. El pròxim dijous 13 de desembre, a les 18.00 hores, tindrà lloc una nova sessió de Café i Antropologia: dijous antropo-lògics a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia. En aquesta ocasió, la xerrada, protagonitzada per Pepa García Hernandorena, doctora en Ciències Socials per la Universitat de València, se centrarà en l’emigració valenciana del primer terç del segle XX als Estats Units. 

Amb el títol De la colla a la guenga: memòria, xarxes i estratègies de l’emigració valenciana als Estats Units d’Amèrica durant el primer terç del segle XX, aquest debat busca comprendre el fenomen de l’emigració valenciana, així com les raons per les quals aquests valencians passaren de pertànyer a una colla al territori valencià, a formar part d’una guenga (derivat de la paraula anglesa gang) als Estats Units.

La Sala Espai Obert de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia acollirà, eixa mateixa vesprada també, una mostra documental dels materials analitzats per García Hernandorena en la seua tasca d’investigació al voltant de l’emigració valenciana.

Des de l’any 2016, la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, organitza junt amb el Màster Oficial Interuniversitari de Gestió Cultural (Universitat Politècnica de València i Universitat de València) i l’Associació Valenciana d’Antropologia, aquestes sessions de Café i Antropologia. Són seminaris sobre antropologia que volen fugir de l’academicisme universitari buscant un tractament més proper. El café ajuda molt a la conversa i l’intercanvi, que és en definitiva l’objectiu a aconseguir. La cita del pròxim dijous 13 serà l’última de 2018.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme