laliga ea sports | valència cf 1 - 0 ud las palmas

Un gol de Pepelu deixa els tres punts en Mestalla

| 19/08/2023 | 3 min, 41 seg

VALÈNCIA. El València CF es presentava davant la seua afició en l'estadi de Mestalla en esta lliga 23/24 davant la UD Las Palmas en la jornada 2 després de véncer en el Pizjuán al Sevilla en l'obertura del campionat.

I començava el València buscant el gol, amb dos ocasions clares en els primers 6 minuts de partit, una desbaratada per Hugo Duro després d'un mal control i l'altra un tir de Fran Pérez que se'n va anar alt.

Agafava les regnes del partit Diego López, que començava a turmentar a Lemos amb dos carreres i un túnel que va aplaudir Mestalla. El guaje s'estava agradant i, en uns minuts en què Las Palmas apretava, va agafar l'esquena a la defensa groga, però el seu tir centrat el va traure Vallés amb el peu.

S'estirava Las Palmas a poc a poc i a punt va estar d'obrir el marcador després d'una sèrie de fallades blanc-i-negres, però Pepelu va ficar la cama en l'últim moment per tal que Munir no disparara des del punt de penal.
 Es complia la mitja hora de partit amb Las Palmas en el camp del València CF, embotellant als de Rubén Baraja, que no sabien què fer amb la pilota mentres començava el run run en Mestalla.

Però el València tractava de despertar, primer amb una carrera de Fran Pérez, que va deixar a Cardona trencat i més tard amb l'ocasió més clara de l'encontre, amb un mà a mà de Thierry que va salvar Vallés eixint a la desesperada a pel portugués. I amb el 0-0 inicial es va arribar al descans, amb un València CF de menys a més i que no va saber fer mal a Las Palmas, que en moments va dominar per complet el partit.

No va canviar el guió en la segona mitat, amb Las Palmas tractant de controlar la pilota i amb Baraja posant a Javi Guerra en lloc d'Almeida, que no es va trobar en cap moment del partit.

La primera que va tocar Javi Guerra quasi acaba en gol, amb una passada entre línies a Diego López, que a punt va estar de batre a Vallés. I s'avançaria finalment el València CF des dels onze metres en el minut 74 per mitjà de Pepelu després d'unes mans de Javi Muñoz prou innocents. El de Dénia va llançar al mig i Vallés es va véncer.

Havia fet entrar Baraja instants abans a Jesús Vázquez i a Gozálbez per Diakhaby i Diego López, baixant a Javi Guerra al costat de Pepelu al centre del camp i va demanar que s'estigueren molt junts en els minuts finals. De fet, Javi Guerra es va posar la roba de treball en els últims minuts i va tornar a demostrar-li a Baraja que ha de ser titular en este equip, manejant la trobada des que va eixir de la banqueta.

No es va moure més el marcador i el solitari gol de Pepelu va desequilibrar un partit que col·locava el València CF com a líder provisional després de dos jornades disputades i amb els tres primers punts de la temporada que es quedaven a Mestalla.

Fitxa tècnica:

1 – València: Mamardashvili; Thierry, Gabriel Paulista, Cenk, Gayà; Pepelu, Diakhaby (Jesús Vázquez, m.70), Almeida (Javi Guerra, m.56); Diego López (Pablo Gozálbez, m.70), Fran Pérez (Foulquier, m.82) i Hugo Duro (Hugo González, m.82)

0 - Las Palmas: Álvaro Valles; Álvaro Lemos (Araujo, m.46), Álex Suárez, Mika Mármol (Benito, m.82), Sinkgraven (Cardona, m.23); Loiodice, Javi Muñoz, Kirian (Marc, m.82); Munir El Haddadi (Pejiño, m.63), Jonathan Viera i Sandro

Gols: 1-0, m. 74: Pepelu (p)

Àrbitre: Iglesias Villanueva (Comité gallec). Sense amonestats.

Incidències: Partit corresponent a la segona jornada de LaLiga disputat en l'estadi de Mestalla davant de 41.503 espectadors. Abans de l'inici de l'encontre es guardà un minut de silenci en memòria de tots els valencianistes morts durant la passada temporada. A més, els dos equips botaren al terreny de joc lluint una camiseta en solidaritat amb Tenerife, pels recents incendis.