GRUPO PLAZA

agenda cultural

Un nou model de trobada en la segona edició de la Trobada de Folklore 

6/04/2017 - 

VALÈNCIA. La segona edició de la ‘Trobada de Folklore 2017’ es presenta amb un nou model de trobada folklore valencià. Amb aquestes jornades intercomarcals de folklore es pretén visibilitzar les diferents manifestacions del repertori de música i balls populars, amb corals, orquestres de “pols i pua”, grups de tabal i dolçaina i de danses amb rondalles, i així garantir el foment i la difusió del folklore valencià en totes les seues varietats.

A més de les representacions de danses tradicionals, en aquesta Trobada els assistents podran participar en jocs tradicionals, tallers i presentacions literàries al voltant del folklore. Com va dir el diputat de Cultura, Xavier Rius, en començar aquesta iniciativa el passat any, «l'objectiu era oblidar el caràcter competitiu que caracteritzava al festival anual de folklore, i promoure un acte més vistós i variat en el qual tingueren cabuda diferents expressions artístiques i activitats culturals paral·leles».

Les federacions de folklore, col·laboradores de la trobada

La 'II Trobada de Folklore' aposta per la descentralització més enllà de la ciutat de València, a més de continuar la modalitat d'exhibició en lloc de la de l'antic concurs. S'ha optat, per tant, per incrementar el nombre de formacions participants i facilitar l'assistència a moltes més persones i en més localitats de les comarques valencianes.

Vallés, Bétera, Tavernes de la Valldigna, Corbera i València seran els epicentres de les actuacions en les comarques de la Costanera, el Camp de Turia, la Ribera Baixa, la Safor i València. Tant per al disseny de les jornades com per a la realització de la Trobada, han participat les federacions valencianes de música i balls tradicionals, com són la Federació de dolçainers i tabaleters, la Federació de pols i pua, la Federació Valenciana de Folklore, la Federació de Folklore Novella o el FECOCOVA, entre uns altres.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email