GRUPO PLAZA

Es preveu que es realitzen en un termini de dos mesos

Alzira executarà obres en el barranc Fosc per a minimitzar les inundacions

2/03/2021 - 

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Alzira ha aprovat la realització d'una obra de condicionament al barranc Fosc per tal d'evitar l'arribada de l'aigua del barranc a la confluència del clavegueram del carrer Josefina Fernández, un dels punts més conflictius cada vegada que es produeixen pluges torrencials a la nostra ciutat.

En els últims episodis de pluges a la comarca, s'han vist inundades les zones de l'Alquenència i Venècia a causa del desbordament del barranc Fosc, l'encarregat d'arreplegar les aigües que baixen des de la urbanització del Racó. A més, aquest barranc també recull l'aigua que li aporta el barranc de l'Estrela que recull la provinent de la urbanització del Respirall, produint una baixada ràpida de les aigües que acaben inundant l'entramat urbà.

L'obra que el consistori té previst portar a terme, té l'objectiu d'evitar que l'aigua acabe en aquestes zones urbanes. Per aconseguir-ho, s'eliminarà la rampa d'accés al camí Pescadors i s'executarà un mur en el barranc de l'Estrela. A més, també es realitzarà la instal·lació d'un arener i d'una infraestructura reguladora del cabal del barranc Fosc, així com el recreixement de trams perimetrals de mur.

El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, considera "necessària" la realització d'aquesta obra que executarà l'empresa Aigües de València, a càrrec de la borsa d'estalvi energètic. Segons l'administració local, açò significa que no tindrà cap cost per als veïns i veïnes de la ciutat, ja que l'empresa assumirà el cost complet d'aquesta actuació.

Pel que fa al termini d'execució, des de l'administració local indiquen que serà d'un parell de mesos. "Aquestes millores aconsegueixen minimitzar el risc de desbordament de les aigües del barranc Fosc", ha assegurat Pascual. En aquest sentit, l'alcalde de la ciutat, Diego Gómez, considera "prioritàries" aquestes obres, tot i que assenyala que es tracta d'una solució "provisional" fins que estiga executada la segona fase del canal interceptor de les Bases "que acabarà definitivament amb aquest problema d'inundabilitat que patim en cada episodi de pluges torrencials".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email