GRUPO PLAZA

EMPRESAS DESDE EL INTERIOR | 'CÁRNICAS FABREGAT' ÉS PROVEÏDOR A CASTELLÓ, VALÈNCIA I ARAGÓ

Benassal conserva l'essència de la tradició carnissera i dinamitza l'economia de la comarca

7/04/2024 - 

CASTELLÓ. La ramaderia ha sigut sempre una senya d'identitat del Maestrat. Un fet que ha consolidat la tradició d'elaborar productes carnis i embotits de forma artesanal amb matèria primera de qualitat i de proximitat. Aquesta pràctica ha perdurat fins a l'actualitat i es troba ben representada per la firma Cárnicas Fabregat de Benassal que va nàixer l'any 1916 i que després de més de 100 anys afronta els nous temps amb la mateixa essència del passat. Plácido Fabregat, actual gerent, és la quarta generació que està al capdavant de l'empresa i assegura que “per a l'elaboració dels nostres productes encara utilitzem les receptes que tenia la meua avia”.

En una època en els quals el relleu generacional en els oficis artesans pareix cada vegada més complicada, Plácido va començar a dirigir la firma l'any 2014, després d'aprendre el negoci en primera persona. “Jo he ajudat i he treballat a la carnisseria tota la vida. Quan era menut i no hi havia escola sempre venia”. I és que Cárnicas Fabregat complementa la producció de carn i embotits al seu obrador amb la venda dels seus productes a la carnisseria 'Ca'l Bort'. Allí els clients poden adquirir pollastre, porc, vedella, conill o corder -aquesta darrera carn és l'emblema de la firma de Benassal- criats a explotacions i als camps de localitat dels Ports i del Maestrat com són Culla, Ares, Benassal, Albocàsser, entre d'altres.

El fet de treballar amb producte de proximitat ajuda a revitalitzar l'economia de la zona i a més “suposa l'elaboració d'un producte de més qualitat respecte a d'altres que es poden trobar en grans superfícies i que a poc a poc està començant a ser més reconegut”. Al respecte, Plácido explica que “cada dia tenim a l'abast dels clients carn fresca, i això és una garantia de bon producte”. La producció de Cárnicas Fabregat es compta per més de 1.000 quilos diaris i és un dels principals proveïdors de tendes i carnisseries de les comarques de Castelló, sobretot, de València i la zona de Terol a l'Aragó, i també als restaurants de les comarques properes.

Productes de xarcuteria i no tan tradicionals

La carn al tall no és l'únic servei que ofereix l'empresa centenària de Benassal, ja que també elabora productes de xarcuteria com són les tradicionals botifarres, llonganisses, xoriços, sobrassada, blanquet, fuet o la llonganissa de Pasqua, de la qual s'ha duplicat la producció en les darreres setmanes per la demanda dels clients, i altres ja no tan tradicionals com el bacon, el pernil dolç o el cap de senglar. La venda directa al client a la carnisseria és una part important de la tasca de Cárnicas Fabregat, que va canviar la ubicació de la seua tenda per a oferir un millor servei als clients habituals i “també a la gent que s'apropa cada cap de setmana a Benassal a fer turisme i als que pujen a passar l'estiu”.


Sense perdre l'essència de la tradició, l'empresa dirigia per Plácido Fabregat ha anat creixent any rere any i també s'ha adaptat als nous temps on les necessitats, els gustos i les demandes de la clientela han canviat respecte al segle passat. Així, la carnisseria de Benassal ha respost amb innovació i l'elaboració de nous productes ja preparats per a cuinar com són pollastres farcits, ternasco cuinat o mandonguilles, entre d'altres i que d'ací a poc es podran encomanar a través de la tenda online que posarà en marxa la firma de Benassal. “La proximitat, la defensa de la qualitat i el tracte proper amb el client perquè tinga una bona experiència són la base de la filosofia de l'empresa que reforça el seu caràcter tradicional, però que també es recolza en les noves tecnologies i les noves creacions per a ampliar la clientela i donar més eixida al producte”, assegura Plácido.

Per a atendre l'actual demanda, la firma del Maestrat elabora centenars de quilos de productes frescos cada dia a la sala de producció i gestiona una carnisseria, uns treballs per al qual té contractades a 11 persones, totes de localitats pròximes com Albocàsser, Culla, Catí o el mateix Benassal.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas