Hoy es 22 de enero
GRUPO PLAZA

EMPRESAS DESDE EL INTERIOR | GOSESPLAI DISPOSA DE 4.500 METRES QUADRATS PER ALS SEUS SERVEIS

Càlig es consolida com a espai formatiu en l'art d'educar els gossos i zona de residència canina

9/07/2023 - 

CASTELLÓ. El gos va ser el primer animal que va ser domesticat per l'ésser humà, segons el relat històric. I ja fa molts anys, més de 10.000, segons la interpretació dels relats. Des d'aleshores s'ha convertit en el principal animal de companyia de persones i famílies a les seues cases. No obstant això, en l'actualitat, la gestió del temps s'ha convertit en una tasca necessària emmig d'una realitat en la qual cada vegada la societat disposa de menys hores pel seu propi oci. Així, l'atenció de les mascotes que conviuen en l'àmbit familiar també és deficitària. I es fan necessaris llocs on poder deixar els gossos en determinats moments, tant per qüestions de treball o també de vacances.

Un d'ells és Gosesplai, ubicat a Càlig. És el projecte de Liliane de Carvalho, una portuguesa que va aterrar al Maestrat ara fa 15 anys i que, a poc a poc, ha donat forma a la seua iniciativa. La marca naix com a empresa l'any 2022, però la dedicació de Liliane al treball d'educadora de gossos es remunta a l'any 2013. Formada en l'escola de destradors a Valencià, ha obert recentment aquest espai que, a més del vessant formatiu i educador, també té la funció de residència canina. Un espai d'uns 4.500 metres quadrats en els quals ha dissenyat zones com patis de joc, pista d'entrenament o espais de socialització dels animals, explica la gerent de la firma.

Com un fill de quatre potes

Una part important del treball de Liliane és la seua tasca d'educadora. "Tractem temes de modificació de conducta, de comportament, de pors entre d'altres, amb l'objectiu d'afavorir una millor qualitat de vida tant del gos com dels propietaris", explica. En aquest sentit, l'experta assegura que "cada vegada són més les persones que demanden el servei, ja que a vegades no tenen temps per a dedicar-li al seu gos i des de xicotets se li han de marcar uns límits i unes pautes de comportament, són com un fill més, però amb quatre potes". 

Liliane explica que un dels serveis que es demanda és intentar canviar la conducta del gos enfront de la por. "En aquest sentit, hem de dir que la genètica i la falta de socialització en les èpoques de creixement són dos dels factors que la provoquen i afavoreixen l'aparició de conductes no desitjades", assegura.

Desplaçaments

La marca Gosesplai ja és tota una referència a la comarca i el treball i la dedicació de Liliane han fet que demanden els seus servicis a zones més llunyanes com Morella o Alcossebre, per exemple. "Nosaltres treballem a les nostres instal·lacions, però també m'agrada anar a veure l'entorn on viu el gos i les seues rutines a casa amb la família, perquè per a entendre més el comportament o la conducta dels cans has d'anar a veure el lloc en primera persona", assenyala.

L'educadora explica que normalment solen cridar més dones per a demanar els serveis de Gosesplai i, moltes vegades, "davant el dubte que puguen tindre a l'hora de comprar o adoptar un gos, ja et criden abans per a veure que els pot convindre més, ja que no és el mateix tindre a casa un bòxer, un pastor del Caucas, un llaurador, un llebrer o un rottweiler, perquè hauràs de triar depenent de quina dedicació li pugues donar".

Residència i alberg caní

L'altre servei que ofereix la firma de Càlig és el de residència canina amb 20 habitacions individuals destinades a atendre les necessitats dels gossos als quals no poden atendre els seus propietaris per diverses raons. "En l'època de vacances o durant els caps de setmana és quan hi ha més demanda, però la gent que treballa a torns o les persones que cuiden a dependents també tenen necessitat d'utilitzar el servei", diu Liliane. 

Una altra de les situacions que també es dona és quan "moltes persones que venen de vacances i no poden tindre el gos a l'hotel o a l'hostalatge que han llogat, en lloc de deixar-se'l al lloc d'origen el porten amb ells i ens el deixen per a estar més a prop i venen a veure'l algun dia o se l'emporten alguna vesprada”. Una altra dinàmica, encara que poc usual, segons Liliane, és comuna "als jubilats alemanys, anglesos o holandesos que viuen a la comarca, que quan se'n van de vacances deixen els gossos a la residència".

Els gossos com a teràpia

El darrer servei que ha incorporat Gosesplai a les seues tasques ha sigut el de teràpia per a persones discapacitades. "Alguna vesprada a la setmana em desplace a un centre a Vila-real i realitzem una passejada amb els gossos, una activitat terapèutica per a les persones que estan allí ingressades i que ha suposat per a mi un guany i benefici personal", afirma.

El nou espai ubicat a Càlig ha vist la llum gràcies als fons Feder que gestiona el GAL Maestrat-Plana Alta i ha suposat un impuls per a l'empresa, que ha vist ampliades les instal·lacions a una zona rural, i també per a l'economia local, ja que ha generat ocupació. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas