GRUPO PLAZA

pretén facilitar el treball i facturació de la infraestructura

Carns de Morella es queda sense activitat: lloga l’escorxador a la cooperativa Carn Natural

| 11/02/2024 | 2 min, 17 seg

CASTELLÓ. L’alcalde de Morella i president de Carns de Morella, Bernabé Sangüesa, i el president de Carn Natural, Alberto Celma, han signat un acord per a la gestió dels pròxims quatre anys de l’escorxador local. Este pretén facilitar el treball i facturació d’esta infraestructura amb un contracte de lloguer eliminant els diferents contractes existents fins a la data que provocaven diferents facturacions entre les dos empreses amb una major càrrega de treball administratiu i uns comptes amb moltes entrades i eixides de diners. 

Amb el contracte firmat, la cooperativa privada Carn Natural gestionarà de forma completa l’escorxador amb el pagament del lloguer de les instal·lacions per 3.000 euros al mes. D’esta manera, l’empresa pública Carns de Morella tan sols serà propietària de l’edifici i no farà cap altra activitat més enllà del mateix arrendament.

Fins ara, i des que l’empresa pública es va quedar sense treballadors per impagaments als mateixos, aquesta havia de contractar als treballadors de Carn Natural, ja que continuava operant amb el servici de maquila però sense personal per a dur-lo a terme. D’altra banda, li facturava a Carn Natural una part del servici de matança -a més de la carn que es venia i els animals que es mataven-, cosa que donava un resultat complex en els comptes per a les dos empreses i unes pèrdues anuals per a l’empresa pública, depenent del Centre Integrat de Serveis Econòmics (CISE), d’entre 60.000 i 80.000 euros anuals que ara passaran a ser d’un màxim de 24.000 euros anuals en 2024 i 18.000 en 2025.

Bernabé Sangüesa ha destacat que “es tracta d’un acord, després de mesos de parlar i negociar, per a millorar la situació. El funcionament amb diferents facturacions i altres problemes de gestió feien la situació insostenible i caòtica pel que aquesta és la millor solució que hem trobat per salvar l’escorxador” de manera que ha explicat que “el que volem és que Carn Natural treballe directament i pague un lloguer per les instal·lacions perquè els comptes estiguen clars ja que, fins ara no era així”. 

El primer edil ha detallat que “amb esta fórmula, les dos parts vorem de manera més clara la gestió del servici i els diners que entren i ixen per cada part”. També ha comentat que “durant el primer any el lloguer serà de 3.000 euros al mes i després estudiarem la possibilitat de pujar-lo a 3.500 si la facturació és suficient com pareix que serà pel gran treball que està fent actualment la cooperativa”.

next