GRUPO PLAZA

16 i 17 de setembre

Cultura i la Universitat de València organitzen unes jornades sobre els editors de l’exili republicà de 1939

La inauguració i la primera sessió de les jornades serà el 16 de setembre a les 16.00 hores al Centre Cultural La Nau

13/09/2019 - 

VALÈNCIA. En la inauguració i la primera sessió participaran Javier Campillo, bibliotecari de l’Institut Cervantes de Tolosa de Llenguadoc, amb la conferència ‘La impremta resilient: edició de l’exili a Tolosa de Llenguadoc de 1945 a 1960’ i Fernando Larraz, professor de la Universitat d’Alcalá, amb ‘Exili i moviments editorials en l’Espanya republicana de Buenos Aires’, entre altres participants.

El dia 17 de setembre les jornades es traslladen al monestir de Sant Miquel dels Reis. Al matí Lluís Agustí, de la Universitat de Barcelona, pronunciarà la ponència ‘Bartomeu Costa-Amic, entre l’aventura i l’edició’; Xosé Luis Axeitos, de la Real Academia Galega, oferirà la ponència ‘Editorials i publicacions gallegues en l’exili republicà: el paper singular de Luis Seoane’, i José Chueca, de la Universitat del País Basc, intervindràamb ‘La tasca editorial de l’exili basc: l’editorial Ekin’.

També participen Leoncio López-Ocón, del CSIC de Madrid, amb ‘Gènesi de l’editorial Atlante. El quadern francés de Manuel Sánchez Sarto’; Josep Mengual, de la Universitat de Barcelona, amb ‘El paper dels exiliats republicans en la indústria editorial xilena’; i Josep Palomero, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb ‘Les edicions catalanes a París’.

Completaran les jornades Ana Martínez Rus, de la Universitat Complutense de Madrid, amb ‘Mèxic i Rafael Giménez Siles: la segona vida de l’editor de Cenit i les Fires del Llibre’ (1939-1991), i Aránzazu Sarría, de la Universitat de Bordeus, amb ‘Oposar-se al franquisme i editar a París: l’empremta francesa en el catàleg del Ruedo Ibérico’.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email