GRUPO PLAZA

Dia Internacional del Curtmetratge

El cicle de curtmetratges valencians 'La Ruta más Corta' arranca en el barri de Patraix

13/12/2018 - 

VALÈNCIA. La ruta de curtmetratges valencians organitzada per l'Associació Valenciana de Cine i l'Institut Valencià de Cultura, amb el suport de l'Ajuntament de València i el patrocini de l'empresa Subtitulam, es celebrarà el pròxim 22 de desembre. A més, per tercer any es realitzaran projeccions a Castelló i enguany com a novetat, la projecció de la província d'Alacant, es trasllada a Elx.

La Ruta Más Corta, té com a objectiu celebrar el Dia Internacional del Curtmetratge a través d'un circuit de projeccions per diferents locals de la ciutat, i enguany el barri triat ha sigut Patraix.

L'objectiu d'aquest festival és promocionar el panorama audiovisual valencià, tant actual com passat, reunint per temàtiques i sessions els curtmetratges triats. Enguany compten amb tres sessions en compte de quatre, perquè així es dona peu al col·loqui dels autors i les autores. Cada una de les sessions es projectaran en un local i hora diferents, amb l'objectiu de que el públic puga desplaçar-se pel barri. Enguany s'ha volgut apostar pel panorama musical valencià, i és per això que l'última sessió serà un passe de videoclips que culminarà amb un concert de Lanuca, projecte d'Ángela Bonet, presentant Rémora el seu quart treball.

A més, La Ruta Més Curta té com a missió trobar llocs de projecció poc habituals per a donar-los a conéixer. Després d'haver projectat en un garatge, botiga de roba vintage o en una perruqueria, enguany La Ruta más corta farà una parada en tres locals "molt acollidors i amb molt encant", segons detalla la organització.

La ruta començarà el dissabte 22 amb la sessió 'La Ruteta', de set curtmetratges per a tota la família, i en especial per als més menuts, es projectaran en La casa para pasárselo pipa. La següent parada serà en la botiga de tela i costura Bye Bye Manoni on es projectaran quatre curts en la sessió titulada 'Tornar a Casa'. Alguns dels títols que es podran veure en aquesta edició són Epidemia d'Alejandro Portaz o Las vísceras dirigit per Elena López Riera i estrenat en el Festival de Cine de Locarno. I finalment, en Espai Sankofa, s'estrenarà la sessió de Videoclips, 'Al Ritme de la Ruta', seguida per un concert de la banda valenciana Lanuca, quins presentaran el seu nou videoclip, com a fi de festa. 

A més del suport al curtmetratge, La Ruta Más Corta pretén subratllar el treball de professionals de la il·lustració i el disseny, nascudes o residents al barri en què es celebra el festival cada any. Elías Taño, ha sigut l'il·lustrador triat per a aquesta edició. "Les alqueries i ximeneres de Patraix es mesclen amb les seues gents i confluïxen en la projecció de la plaça, el cor del barri, al cartell d’enguany", declaren des de l'organització.


L'entrada el festival és gratuïta i el públic tindrà l'opció de votar el seu curtmetratge favorit per a atorgar el Premi del públic. D'altra banda, els que assistisquen almenys a dos sessions podràn participar en un sorteig d'un sopar a El Observatorio de Patraix. La ruta la guiarà la veu i presència de Sixto García, i per a l'última sessió, el presentador convidat serà Santi Barrachina, conductor de la secció musical del programa de ràdio Café con Vistas.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme