GRUPO PLAZA

EN UNA TROBADA-HOMENATGE AMB PARTICIPACIÓ DE MÉS DE 30 POETES

El poeta Jaume Pérez-Montaner rep el premi de la Fira del Llibre

Pérez-Montaner ha agraït el guardó, que ha rebut de mans de la presidenta de la Fundació Fira del Llibre, María Bravo

7/05/2022 - 

VALÈNCIA. El poeta, assagista i professor alacantí Jaume Pérez-Montaner ha rebut el premi Fira del Llibre 2022, en una trobada-homenatge en el qual han participat prop de 30 escriptors i escriptores, a més de multitud de persones visitants de la Fira. A més, s'ha presentat el llibre 'Defensa d'una forma. Poesia completa', que reuneix tots els seus poemaris publicats i tres inèdits. "La poesia arranca en la confrontació amb nosaltres mateixos, però pot acollir i reflectir els aspectes més diversos de la nostra existència. El seu poder de penetrar en la nostra intimitat més profunda és major que en altres gèneres literaris", ha subratllat.

El discurs laudatori l'ha pronunciat la reconeguda poetessa, assagista i professora Isabel Robles -casada amb Pérez-Montaner-, que ha repassat la trajectòria de Jaume Pérez-Montaner com a professional, des dels seus anys d'universitat, i com a persona compromesa contra el franquisme i per diverses causes socials. La trobada ha inclòs un recital de poesia per part d'uns 25 escriptores i escriptors, que han unit les seues veus per a homenatjar a Pérez-Montaner, com Marc Granell, Maria Josep Escrivà, Sebastià Alzamora, Joan Navarro, Manel Rodríguez Castelló, Pere Císcar, Aina Garcia Carbó, Manel Pitarch, Josep Mir, Lluía Roda, Eduard Ramirez, Imma López Pavia, Roser Furió, Francesc Mompó, Josep Ballester, Teresa Pascual, Lliris Picó, Joan Deusa, Begonya Pou, Ross Sabater, Josep Lluís Roig, Isabel Garcia Canet, Rafa Xambó, Jesús Girón, Héctor Serra.

Sobre Jaume Pérez-Montaner

Jaume Pérez-Montaner, poeta i assagista en llengua valenciana, ha sigut professor en diverses universitats dels Estats Units i de la Universitat de València, en la qual, a més, va exercir els càrrecs de director interí del Departament de Català (1981-1983), de secretari de la Facultat de Filologia (1982-1985) i de director del Col·legi Major Lluis Vives (1984-1990), i en la qual es va jubilar. Ha rebut multitud de reconeixements, entre ells, el XIV Premi Jaume Fuster dels escriptors en llengua catalana, en 2014, en reconeixement de la seua trajectòria, la repercussió i la divulgació que ha tingut la seua obra.

El volum 'Defensa d'una forma. Poesia completa' recull tota la producció poètica publicada de Pérez-Montaner des de 1976 fins a l'actualitat (un total de nou poemaris: 'Adveniment de l’odi' (1976), 'Museu de cendres' (1980), 'L’heura del desig' (1985), 'Màscares' (1992), 'La mirada ingènua' (1992), 'Fronteres' (1994), 'L’oblit' (1996), 'Solatge' (2009, premi Benvingut Oliver i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de Poesia) i 'La casa buida' (2014), premi Vicent Andrés Estellés), als quals hi ha se sumen tres títols inèdits ('Punt de fugida', 'La llum de l’ombra' i 'Paisatges per a Mark Rothko').

Premis de la 57 Fira del Llibre de València

Al costat de Jaume Pérez-Montaner, la Fira del Llibre de Valéncia ha atorgat els seus premis en l'edició de 2022 a Bernardo Atxaga (Asteasu, 1951), l'escriptor de literatura generalista i juvenil més llegit en basca, i a l'escriptora emergent valenciana Bàrbara Blasco (València, 1972), Premi Tusquets en 2020. La 57 edició de la Fira del Llibre de València se celebra fins al diumenge 8 de maig als Jardins de Vivers de València. L'esdeveniment marca xifres històriques quant a participació dels professionals del sector, activitats i entitats col·laboradores. Compta amb la participació de 66 expositors -un 17,85% més que en 2021-, entre llibreries, editorials, institucions i entitats amb fons editorial, que seran presents en 101 casetes -un 24,7% més-. Participaran centenars d'autores i autors.

El programa inclou més de 428 activitats obertes al públic -un 92% més que en l'anterior edició- organitzades per la Fira i per expositors, editorials, entitats i ONGs, entre signatures, presentacions, taules redones i debats, exposicions, concerts, espectacles i activitats escolars i familiars. La Fira del Llibre de València, organitzada pel Gremi de Llibrers de València i la Fundació Fira del Llibre de València, és considerada com la segona Fira del Llibre d'Espanya. Entre altres, pel seu volum comercial, per l'afluència de visitants i per la gran quantitat d'activitats que s'organitzen amb l'objectiu de fomentar els hàbits lectors i promocionar els llibres.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas