GRUPO PLAZA

amb la col·laboració de La Fúmiga

El Diluvi presenta 'Espere', un tema sobre relacions líquides a ritme d'electrònica

Per a este senzill, que s’acompanya d’un vídeo de l’estudi valencià Nyàs, El Diluvi han comptat amb Àrtur i Beteta de La Fúmiga

| 02/03/2023 | 3 min, 17 seg

VALÈNCIA. El Diluvi presenta Espere, una nova cançó que compta amb la col·laboració de La Fúmiga i que és un segon avançament del que serà el seu proper disc. Espere és una celebració d’alliberament i parla de la separació, de les relacions líquides actuals, intenses i efímeres, que necessàriament acaben quan els camins personals prenen rumbs diferenciats, i confirma el viratge cap al pop electrònic de la sonoritat d’El Diluvi que en aquest cas s’endinsa de ple en un ritme dembow.  

En esta ocasió hem convidat a Àrtur i Beteta de La Fúmiga, que aporten frescor i jovialitat, alhora que donen sentit a esta conversa intensa de parella. Som amics i companys d’escenaris des de fa anys, hem fet carrera junts i hem compartit sinergies des de l’inici de la banda ja amb el tema ‘Mediterrània’, tenia tot el sentit comptar amb ells i era una proposta divertida que van acceptar de seguida”, expliquen El Diluvi.

Ni totes les relacions actuals són tòxiques ni tots els finals són infeliços, aprendre a deixar anar sense rancors és un deure que tenim per millorar les nostres relacions humanes des del respecte i la responsabilitat, no totes les persones ens podem permetre el luxe de fer com Shakira i Piqué”, reflexiona la banda sobre la temàtica de la nova cançó. 

‘Espere’ ha sigut enregistrada als estudis Can Pardaler d’Artés, amb producció de David Rosell. Per a este nou llançament, El Diluvi ha tornat a comptar amb el disseny gràfic d’Helga Ambak per a la portada del senzill i la fotografia de Lluc Tomàs per a les noves imatges del grup. El vídeo que acompanya esta nova cançó ha estat rodat per Nyàs, productora emergent a València, que repetix amb El Diluvi després d’haver rodat també el vídeo del seu últim llançament, “A fer la mà”. El videoclip s’ha rodat a Corbera amb la participació de Daniel Cros i Gabriel Arroyo com a actors i s’ambienta en un bar, on una parella està trencant amistosament la seua relació, amb la mirada i reacció de les dos bandes com espectadors i participants.

Sobre El Diluvi

El Diluvi és un grup de música que prové de Castalla i d’altres poblacions de l’Alcoià, compost per Flora Sempere (veu i bandúrria), Andreu Ferre (baix), Lluc Llorens (acordió diatònic i veus), Txus Rodríguez (guitarra), David Payà (veu i violí) i Dani Garcia (bateria). Des del 2012, amb el seu EP de debut amb quatre temes versionant a Ovidi Montllor, fusionen estils musicals tan diversos com ara cúmbia, reggae, rumba, folk i la música tradicional o d’arrel valenciana, en un mestissatge mediterrani que ha esdevingut un èxit absolut dins i fora del territori valencià. 

Temes com ‘I tu, sols tu’ o ‘Heroïnes de la fosca nit’ s’han convertit en autèntics himnes de la lluita feminista. La consolidació del grup va vindre de la mà del seu quart disc d’estudi, ‘Junteu-vos’, (Halley Supernova, 2019), que fou guardonat com a millor disc de mestissatge en els Premis Ovidi Montllor (2019) i també com a millor disc de fusió i mestissatge i millor cançó als II Premis Carles Santos de la Música Valenciana, atorgats per Cultura de la Generalitat. ‘Present’, llançat al 2022, és el seu quint disc i ha aconseguit el Premi Ovidi Montllor a la millor cançó i la nominació al millor disc de fusió i mestissatge als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2022.

next