X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

imaginari valencià

El Museu d'Etnologia 'Espanta la por' dels menuts junt als museus i les biblioteques públiques

8/02/2019 - 

VALÈNCIA. (VP/EP). La Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia reivindicarà l'imaginari valencià de la por en la trobada d'Espanta la por al costat de biblioteques públiques i museus etnològics locals dimecres que ve.

'Espanta la por: per Tots Sants monstres valencians' és la campanya amb la qual el Museu Valencià d'Etnologia reivindica, al voltant de la festivitat de Tots Sants, l'imaginari valencià de la por des de l'any 2016, explica la Diputació de València en un comunicat.

Al llarg d'aquesta trobada, s'avaluarà el treball realitzat amb l'anàlisi dels resultats de l'enquesta enviada per la Biblioteca del Museu d'Etnologia, a la qual han respost 77 biblioteques i museus. També s'entregaran les memòries de les activitats realitzades i es debatrà sobre com es pot millorar 'Espanta la por' en el futur.

Es tracta d'una iniciativa dels professionals que treballen a la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia i que ha rebut el suport de la direcció del museu i de l'àrea de Cultura de la Diputació. Des de la Biblioteca afirmen que aquesta resposta massiva demostra el bon treball, l'entusiasme, el dinamisme i l'esperit inquiet dels i les professionals de les biblioteques i els museus valencians.

A la jornada assistirà el diputat de Cultura, Xavier Rius, per a conéixer de primera mà el treball dels i les professionals de les biblioteques públiques i els museus etnològics locals, per a poder, així, intercanviar impressions amb ells.

'Espanta la por'

Sota el paraigua de 'Espanta la por', els últims dos anys, la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia ha convidat als museus etnològics locals i a les biblioteques públiques valencianes a participar d'aquesta iniciativa i, així, aprofitar els recursos informatius i gràfics que aquesta unitat de la Diputació ha creat per a desenvolupar-la.

'Espanta la por' s'ha convertit en un treball cooperatiu entre els centres, que comparteixen les seues experiències, any rere any, per a millorar i per a aprendre dels companys. Un total de 85 municipis, des de Vilafranca fins a Guardamar del Segura, van participar en la campanya 2018. També compta amb el suport de la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques i del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email