GRUPO PLAZA

21 i 22 de maig

Espai Inestable presenta 'Vaig ser Pròsper', un "Shakespeare sense paraules"

17/05/2022 - 

VALÈNCIA. Aquest cap de setmana, dissabte 21 i diumenge 22 de maig a les 19 hores, Espai Inestable presenta Vaig ser Pròsper, una peça coral de teatre físic creada de forma original per la companyia catalana Projecte Ingenu a partir de La Tempesta de William Shakespeare.

Així, l'última gran obra de Shakespeare serveix com a punt de partida per a una exploració de la naturalesa de la senectut humana. Després de Hamlet i Romeu i Julieta, la companyia tanca una trilogia shakespeariana endinsant-se de ple en un teatre físic i poètic.

Vaig ser Pròsper planteja un muntatge sense paraules que serveix per a entendre l'aposta escènica de Projecte Ingenu, el qual compta amb un segell estètic molt poderós. “En les nostres produccions no hi ha elements escènics secundaris. Tots treballem per a crear una obra total amb una forta empremta poètica, de vegades abstracta, sempre física”, explica la companyia. “Ens agrada parlar de l’obra com un ‘Shakespeare sense paraules’, encara que siga una contradicció en si mateixa", afegeix Marc Chornet, director de Projecte Ingenu.

Guanyadora del Premi BBVA de teatre 2021, l’obra és un joc que proposa a l’espectador participar dels deliris d’una ment antiga, senil o, pot ser, massa lúcida. La d’un vell, aïllat del món, tancat en una casa, dins d’unes parets que són la seua pròpia memòria. Un home vell que en un altre temps fou pròsper. Una casa que en una altra època fou esplendorosa.

El director Marc Chornet remet a la rèplica de Pròsper quan es pregunta de què estan fets els homes (“De la matèria dels somnis”) per evocar el comiat del protagonista, el seu darrer alè de consciència, en què es dedica a recordar el passatge de La tempesta que va viure. Pròsper, aquest duc de Milà expulsat, revisa el seu capítol èpic del naufragi i la salvació, ja a casa seua. El personatge, interpretat per Víctor Rodrigo (que també assumeix l’assessoria de moviment), recorda el passatge i, apartir d’ahí, apareixen la resta dels intèrprets de la companyia.

Projecte Ingenu persegueix una poètica pròpia: a partir del cant i un moviment coreogràfic inquietant. A Vaig ser Pròsper es juga amb les atmosferes, les textures, les sensacions de l’obra original però des d’un punt de vista subjectiu. L'espectacle podrà veure's a Espai Inestable el 21 i 22 de maig, a les 19 hores.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas