GRUPO PLAZA

Estudiants de l'UJI se sumen a les protestes contra Israel i convoquen una acampada el dilluns

11/05/2024 - 

CASTELLÓ. El passat 9 de maig de 2024, es va conformar l’Assemblea d’Estudiants per Palestina de l’UJI com a col·lectiu de denuncia del genocidi palestí perpetrat per l’estat israelià. Després que diverses plataformes de l’Estat espanyol i d’arreu del món s’hagen mobilitzat per protestar contra els vincles universitaris i estatals amb l’Estat genocida d’Israel, la nova organització considera que l’alumnat de la Universitat Jaume I de Castelló no es pot quedar enrere. Així, convoca una acampada a partir d'aquest dilluns. 

Setmanes abans de la formació de l’Assemblea, l’UJI emetia una declaració institucional “davant la situació bèl·lica als territoris palestins i israelians” i el mateix dia de la formació de l’Assemblea, la CRUE va emetre un comunicat sobre la situació a la Franja de Gaza. Tanmateix, creiem que les afirmacions i els compromisos esmentats són insuficients per diverses consideracions. 

En primer lloc, l'assemblea vol remarcar que totes dues declaracions empren "un llenguatge gris que equipara les dues parts —estat colonial i estat colonitzat—, que no reconeix el genocidi perpetrat per Israel a Gaza i que s’allunya de la posició que haurien d’adoptar les universitats com a ents compromesos amb la Declaració Universal dels Drets Humans". 

En segon lloc, afirma que "estem convençudes que les universitats no només han de tallar vincles amb l’estat sionista, sinó que també han de suspendre les relacions directes i indirectes amb la indústria armamentística que fabrica i ven les armes amb què se sosté el règim d'apartheid i es perpetra el genocidi palestí". 

"Amb aquesta crida, convidem la comunitat universitària i la societat civil dels nostres pobles, us convidem a unir-vos a al moviment participant a la segona assemblea oberta que tindrà lloc dilluns 13 de maig a les 15h a l’Àgora i a l’acampada que s’organitzarà després de l’assemblea", afegeixen.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas