GRUPO PLAZA

en el Teatre Micalet

Fil d'Arena celebra el seu aniversari amb l’obra de dansa-teatre 'Nimbes'

2/04/2024 - 

VALÈNCIA. Nimbes és la novena creació de Fil d’Arena. Amb este espectacle la companyia celebra el seu desé aniversari compartint l'escena al costat de deu dones de 4 a 70 anys per a donar veu a la diversitat i posar de manifest la importància de les xarxes afectives, els vincles i el llegat. L'espectacle estarà a l’escenari del Teatre Micalet aquest cap de setmana, del 5 al 7 d’abril.

En esta ocasió la companyia vol compartir amb la comunitat. Una comunitat escènica femenina formada per l'elenc de la companyia al costat de diferents persones, procedents del lloc on s'emplace el taller de mediació, que s'endinsaran en el seu univers: dos xiquetes, una adolescent estudiant de dansa, i una dona de la tercera edat.

Fil d'Arena dansa-teatre naix en 2011, com un lloc on materialitzar les inquietuds que ens sorgeixen com a col·lectiu. El seu llenguatge és el moviment i la seua ferramenta el cos.


Companyia multidisciplinària composta per quatre dones, que s'organitza de manera horitzontal, realitzant creació col·lectiva. La creació col·lectiva és un segell que defineix a la companyia. En cada un dels seus processos de creació els integrants posen les seues millors habilitats artístiques, personals i professionals per a dur a terme el projecte. Una altra característica de Fil d’Arena és intentar acostar la dansa a tota mena de públics i arribar a connectar amb la societat. La companyia genera diferents projectes de dansa comunitària com ‘The Big Danse’ en 2016 o ‘Pina Deltebre’ en 2019. També adapta els seus espectacles per a ser representats al carrer o en altres espais no convencionals.

Des del seu naixement han estrenat huit obres: ‘Café Sol’ (2011), ‘La Consagració de la Primavera’ (2014), ‘La Sal que ens ha Partit’ (2015), Salt (2017), ‘Cos a Cos’, ‘E111’ (2019), ‘Nina’ (2019), ‘Senia’ (2020), ‘Nimbes’ (2021).

La companyia té projecció nacional i internacional i des de 2015 rep el suport de l'Institut Valencià de Cultura, del Programa Acció Cultural de l'Ajuntament de València i de INAEM, així com d'entitats locals com les Residències de Creació de la Carme Teatre en 2017 o el programa de residències Graners de Creació 2019-2022.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas