GRUPO PLAZA

PODCAST - 'A LA CARA'

Glòria Tello: "Quan els regidors de Cultura necessitem l'un de l'altre ens posem en contacte, però poc més"

20/04/2018 - 

VALÈNCIA. El seu nom és Glòria Tello i és la màxima autoritat política en Cultura de la ciutat de València des de fa tres anys. Delegada de l'àrea a l'Ajuntament, la regidora de Compromís s'enfronta a la recta final de la legislatura amb diversos reptes: la posada en marxa del Museu de la Mar, la inauguració del batejat com Ribes Espai Cultural i el desenvolupament d'un pla de comunicació que, anunciat al 2016, mai no arriba. És hora de fer revisió de les tasques pendents.

Bona part de la següent conversa ens acosta a l’actualitat i conflictes del Palau de la Música, que 'es menja' la major part del pressupost (13 dels 24 milions) amb Ramón Tébar al capdavant. Un focus mediàtic que enguany ha de compartir titulars amb un altre projecte: la tornada a mans de l'Ajuntament de la Mostra de Cinema del Mediterrani . Amb un pressupost inicial de 375.000 euros encara es desconeix qui serà la seua o el seu director, ni res de l’equip. És a dir que, a l’últim any de legislatura, gaudirà d’una edició de transició paraula que ha acompanyat a molts dels projectes de l'àrea cultural del Govern local.

Amb el límit temporal fixat en les eleccions de 2019, 12 mesos des d’esta entrevista, la regidora tracta de definir a Cultur Plaza els que han sigut alguns dels seus principals projectes. 

Pots escoltar sencera l'entrevista al següent reproductor.

Les següents són només algunes píndoles de la llarga conversa:

REAPERTURA DE LA MUTANT (1’50’’)

“Pot ser al Govern local no s’ha parlat molt de la reapertura de La Mutant”

EL MAPA DE RECURSOS CULTURALS I LA NOVA WEB DE COMUNICACIÓ CULTURAL (3’)

“El mapa de recursos no el tenim. El que sí que volem fer es obrir la nostra pàgina web, que és una cosa que ja fa temps que necessitem i que, inclús, en anteriors legislatures ja haguera estat bé”.

“Amb la nova web, de moment haurem de necessitar l’ajuda dels que la estan fent [empresa externa], perquè no tenim recursos humans. No tenim gent que puga estar fent eixa tasca”.

“En la regidoria de Patrimoni Històric, que és una de les dos que porte jo de l’àrea, tenim 17 espais museístics i monuments on es fan activitats… Són moltíssims espais i requerim d’eixa figura que assumisca tot el que des d’eixos espais ens traslladen. Es pràcticament segur que a la empresa que ens ho fa haurem de contratar el manteniment d’açò”.

MUSEU DE LA MAR (9’50’’)

“La Casa dels Bous és de la Marina Auxiliant. Per tant, fins que l’Ajuntament no asimile eixe espai, no podem entrar a fer res”.

“La Casa dels Bous s’ha de recuperar amb diners de l’EDUSI i els diners de l’EDUSI s’han de gastar abans de la meitat de 2019”.

“Encara no existeix un projecte museogràfic per al Museu de la Mar”.

EL SUPOSAT MUSEU DE LA MÚSICA (14'20'')

“En realitat, més que Museu de la Música serà més bé una exposició permanent basada en la música al nostre territori [a la sala d’exposicions del Palau de la Música; planta baixa]”.

Fotos: EVA MÁÑEZ

CONFLICTES ENTRE PATRIMONI I FALLES (17')

“Si aplicarem les normes ja guanyariem molt, però cert és que només aplicant les normes no és sufcient, perquè tú pots retirar l’escenari vuit metres de la Llotja, però si després la gent que està en eixa revetlla ha d’anar a pixar i va a la Llotja, doncs, tampoc hem guanyat res”.

RELACIÓ AMB ELS ALTRES REGIDORS DE CULTURA (22’)

Sobre les reunions entre els tres regidors de Cultura “Cada un gestiona bàsicament la seva i si que quan necessitem l'un de l'altre ens posem en contacte, però poc més”.

"Potser cal fer un pensament d'esta divisió [de regidories], sobretot per millorar. Serà una decisió de l'alcalde [continuar amb les tres regidories de Cultura]. Després dels quatre anys d'experiència, ell veurà. Potser, d'aquí a dos anys [els regidors de Cultura] no estem gestionant el mateix que estem gestionant".

AUGMENT DEL PRESSUPOST DE CULTURA AL 2018 (24’20’’)

“Bo, és important deixar clar que l’augment es va a pagar nómines de treballadors del Palau de la Música pel nou conveni. Per tant, no és tant [un agument]. Però, si que és cert que anem a tindre un agument en quant a la protecció del Patrimoni que és una qüestió que a m’importa moltíssim".

PALAU DE LA MÚSICA (27’’)

“La auditoria del Palau ha sigut bàsica. Hi ha una tasca de portes cap a dins de posar ordre en eixa estructura interna. Ha servit per a reorganitzar i funcionar d’una manera millor”.

“Totes les recomanacions ‘anaven’ a Ramón Tebar”. 

“Ramón Tebar cobra el mateix catxé que Yaron Traub i el catxé de Ramon era molt superior”.

“El Palau evidentment té unes sales que no estan pensades per a la música amplificada”.

MOSTRA DE CINEMA DEL MEDITERRANI (37’40’’)

“Les persones [que han de dirigir i fer la Mostra] ja saben qui són, el problema és que no ho podem contar fins a que açò no s’aprove en un Consell d’Administració”.

"La Mostra tornarà a ser de cinema. No asumirà unes altres disciplines artístiques [que sí es feien a la Mostra Viva del Mediterrani durant els últims anys]".

QÜESTIONS POLÍTIQUES (44')

"El àrea de Cultura no importava molt en anteriors legislatures. [Mancança de recursos] La línea política a Cultura haguera estat la mateixa, però haguerem anat més ràpid".

"[Al voltant dels treballadors municipals] Si la regidoria de Cultura o el Palau de la Música estan tenint uns resultats que jo crec que són molt bons, és gràcies, sobretot, al treball de la gent. La gent s'està implicant".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme